Врховни суд Републике Српске

Нини Нинковић смањена казна за покушај убиства помоћника директора Педагошког завода

  • Извор: АТВ
  • 13.02.2024. 15:42

Врховни суд Републике Српске преиначио је пресуду Нини Нинковић, инспектору просвјете у Педагошком заводу Републике Српске, и осудио је на годину и по дана затвора због покушаја убиства помоћника директора Завода Слађане Танасић којој је у кафу сипала "мравоцид-жохароцид" и друге штетне материје.

"У односу на првостепену пресуду казна је умањена за шест мјесеци затвора", рекла је за АТВ секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић. 

Према пресуди Нинковићева је од 8. до 21. децембра 2022. године у просторијама Педагошког завода Српске у два наврата ушла у канцеларију 17, коју користи Танасићева, кријући се од осталих запослених. 

"Знајући да Танасићева свако јутро пије кафу, која јој се припрема у кафе кухињи Педагошког завода, и послужује сваког јутра на радном столу у канцеларији, оптужена је јој је у шољицу са кафом насула средство које може проузроковати смрт, јер садржи натријум хипохлорит, који се у слободној продаји налази у средствима за чишћење, дезинфекцију и избјељивање", наводи се у пресуди. 

Додаје се да оштећена у оба наврата, 8. и 9. децембра кафу није попила због сумњивог мириса. Међутим, Нинковићева је 21. децембра око 7.55 часова оштећеној у кафу сипала "мравоцид-жохароцид". 

"Око 7.55 часова оптужена је искористила ситуацију и у намјери да лиши живота оштећену ушла је у њену канцеларију, пришла до радног стола и из џепа извадила пвц кесицу зелене боје са натписом "мравоцид жохароцид" у којој се налазио инсектицид у облику праха, за који је знала да је опасан и штетан за здравље људи, чији је хемијски састав фипронил", наводи се у пресуди. 

Додаје се да се ради о материји која је штетна за здравље људи. 

"Садржај из кесице је насула у кафу, за коју је знала да је припремљена за оштећену, а налазила се на њеном канцеларијском столу те уз помоћ кашичице која се налазила у шољи са кафом, промијешала садржај, да би недуго затим напустила канцеларију водећи рачуна да је нико не примјети", наводи се у пресуди. 

Нинковићева је након тога ухапшена, а "тровање" кафе је снимљено надзорном камером која је, у сарадњи Педагошког завода и истражних органа, "подметнута" у канцеларију Танасићеве.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.