Nesreća u lovu

Nišanio divlju svinju pa pogodio dječaka sa pet metaka

  • Извор: Курир
  • 09.01.2023. 09:57

Lovac, koji je juče oko 13 sati upucao trinaestogodišnjeg dječaka na Vlaškim planinama u lovištu "Ponišavlje" Pirot je identifikovan.

Ljubiša Stanković, upravnik lovišta gdje je došlo do nesreće, potvrdio je da je osumnjičeni za nesreću bio u grupi lovaca koja je danas na Vlaškim planinama lovila divlje svinje.

- Zna se ko je pucao. Taj čovjek je iz iste grupe lovaca u kojoj je bio i otac dječaka. Ja sam, takođe, bio na tom terenu sa svojim ljudima, ali smo otišli prije nego što su oni došli. Na tom mjestu je bilo dvadesetak lovaca, među kojima i taj dječak, njegov otac i čovjek koji je upucao trinaestogodišnjaka. Nejasno je kako taj lovac nije vidio dječaka jer je mališan imao prsluk koji se nadaleko vidi i nosi se baš kako bi se izbjegle ovakve situacije rekao je Stanković za Telegraf..

Na pitanje da li je dozvoljeno voditi maloljetnike u lov, Stanković kaže da je ovaj događaj bio povod da se o tome razgovara među lovcima.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru potvrđeno je da je dječak primljen sa prostrijelnom ranom u predjelu butine i bedrene kosti, povredom glave, grudnog koša i abdomena.

- Nakon hirurškog zbrinjavanja i dijagnostičkog CT u Pirotu dovezeno je u Urgentni centar UKC Niš. Dečak je svjestan, orijentisan i komunikativan – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

S obzirom na dječakove povrede ustanovljeno je da je na njega ispaljeno više hitaca, prema nezvaničnim informacijama čak pet i to iz sačmarice.

Тагови: