MUP Srpske

Nova hapšenja u Gradišci zbog oružja i droge

  • Извор: АТВ
  • 07.09.2021. 09:54

Nakon što su u petak u Gradišci, zbog veće količine oružja, lisice na ruke stavljene Mladenu Grbiću (43), pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su i dvojicu njegovih sugrađana D.R. i V.U.

Oni se sumnjiče da su počinili krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i ,"Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste navedena lica kojom prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suva biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj opojne droge (saksije, sredstva za prihranu, specijalne lapme, oko 140 klijalih sjemenki i drugo)", navodi se u saopštenju Policijske uprave Gradiška.

Podsjećamo, kako je ATV ranije pisao, Pripadnici MUP-a Republike Srpske u petak su, u mjestu Jelićka kod Gradiške, pronašli većinu količinu oružja i municije, a tom prilikom uhapšen je stari policijski znalac Mladen Grbić (43).

Opsežnom istragrom, policija je došla do saznanja da se na zemlji koja je u vlasništvu uhapšenog, u košnicama nalazi oružje i municija.

Kako ATV  saznaje, u košnicama je pronađeno i oduzeto 13 vojnih automatskih pušaka, te 13 ručnih bombi, kao i tri tromblonske mine.

Pored toga, pronađeno je i 18 detonirajućih upaljača, 29 puščanih okvira, 25 pištoljskih okvira, ali i optički nišan.

U kući gdje stanuje Grbić pronađeno je i oduzeto blizu 30 metaka manevarske municije, futrola za pištolj i čahura od manevarskog metka, nišan i slično, ali i kutija sa glavnim kontrolnim uređajem za alarmni sistem, dva ventilatora, šest vreća sa univerzalnim supstratom za rastinje, kao i osam vreća profi supstrata za rastinje.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv lica M.G, D.R, V.U, G.G. i P.Nj.u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a za licima G.G. i P.Nj. raspisana je potraga jer su isti trenutno nedostupni nadležnim organima.

Тагови: