Životno ugrožen

Novi detalji napada na bivšeg fudbalera: Ima prelom lobanje

  • Извор: СРНА
  • 14.01.2023. 11:11

Muškarac A.R. pretučen je u Goraždu i zadobio je povrede opasne po život, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mirsad Kamenica.

Kamenica je rekao da je u toku pronalaženje izvršilaca ovog krivičnog djela, koje je kantonalni tužilac okarakterisao kao ubistvo u pokušaju.

On je naveo da je sinoć u 21.48 časova nepoznato lice telefonom prijavilo da u prolazu jedne zgrade, na betonu leži povrijeđen i krvav muškarac.

"Na lice mjesta izašla je patrola policije Goražde i Hitna pomoć. Povrijeđeni je odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu Goražde", rekao je Kamenica.

On je dodao da je dežurni ljekar konstatovao da povrijeđeni ima prelom lobanje i krvarenje iznad lijevog uva i da je životno ugrožen.

"O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac, koji je djelo okarakterisao kao ubistvo u pokušaju", rekao je Kamenica.

Federalni mediji prenose da je povrijeđeni muškarac bivši fudbaler Almir Raščić, te da su ga napadači prvo pretukli, a zatim mu pucali u glavu iz vatrenog oružja, te da je zbog težine povreda prebačen na Klinički centar u Sarajevo, gdje je odmah operisan.

Njegovo otac Muhidin Raščić rekao je za "Dnevni avaz" da nije dobra situacija i da je bila "sačekuša".

"Pošao je po ženu i mlađeg sina, starijeg je ostavio u stanu, sreća", dodao je Muhidin Raščić.

Almir Raščić je tokom fudbalske karijere bio član Goražda, Željezničara, Veleža, Olimpika, Orašja i Zadra.

Тагови: