Sarajevo

Objavljen snimak nesreće u kojoj su povrijeđene bh. misica i voditeljka

  • Извор: АТВ
  • 18.04.2023. 09:03

U saobraćajnoj nesreći, koja se tokom proteklog vikenda dogodila na Dolac Malti u Sarajevu, povrijeđene su misica Amina Hasanbegović i Lejla Šabić.

"Ne znamo kako smo izvukle živu glavu. Hvala Bogu da autobus nije naletio na nas i da nije bio neki veći udar. Lejla je slomila karlicu i imala je potres mozga. Ja sam zadobila ozbiljne povrede lica. Takođe sam povrijedila zglob i kuk. Na kućnom sam liječenju i rečeno mi je da se neću moći kretati narednih mjesec dana", rekla je Amina za "Klix.ba".

U udesu povrijeđene bh. misica i voditeljka - VIDEO

U udesu povrijeđene bh. misica i voditeljka - VIDEO

Dodala je da je Lejla još uvijek na Kliničkom centru i da nije bila svjesna nakon udesa.

"Ne znam je li izgubila pamćenje. Ovo je bio stravičan događaj. Imale smo sreću da smo preživjele", kazala je.

Kako se može vidjeti na videozapisu objavljenom na Instagram nalogu Crna Hronika BiH, u nesreći su učestvovala vozila BMW i Smart.


Vozač BMW-a u kojem su bile misica i voditeljka, udario je u putničko vozilo Smart, skrenuo ispred autobusa, preletio preko biciklističke i pješačke staze i udario u poslovnu zgradu. Na društvenim mrežama se pojavio i snimak nesreće.


Detalji nesreće su objavljeni i na zvaničnoj stranici MUP-a Kantona Sarajevo.

- Dana 15.4.2023. godine oko 23:30 sati u ulici Zmaja od Bosne, područje opštine Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke BMW, kojim je upravljao vozač K. H. iz Sarajeva i putničkog motornog vozila marke Smart, kojim je upravljao vozač D. B. iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnik u vozilu BMW Š. L. iz Tivta. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u UKC-a Sarajevo, a zatim na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je i zadržana na daljnjem liječenju. Lake tjelesne povrede zadobila je putnica u vozilu BMW H. A. iz Sarajeva, a povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u UKC-a Sarajevo, odakle je upućena na kućno liječenje. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće – stoji u obavještenju.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.