Mandić dobio novog advokata

Odgođen početak suđenja Mandiću: Porodica ubijenog prisustvovala ročištu

  • Извор: АТВ
  • 19.05.2023. 11:45

Odgođen je početak suđenja za ubistvo Ariela Bogdanovića. I to jer je optuženi Dalibor Mandić dobio novog advokata po službenoj dužnosti.

Advokat Zoran Bubić braniće Mandića u nastavku suđenja. 

Odgodu je zatražio da bi se detaljnije upoznao sa predmetom, za koji kaže da je obiman. Pa će tako naredno ročište biti održano 5. juna. 

Optuženi se žalio na advokata i sud: Mandić negirao ubistvo Bogdanovića

Optuženi se žalio na advokata i sud: Mandić negirao ubistvo Bogdanovića

Na danas zakazanom pretresu nekoliko vještaka trebalo je da predoči svoje nalaze zbog odgode i to će se desiti na narednom ročištu. Na prethodnom je Mandića zastupala advokat Vanja Lakić, međutim on je zatražio njeno izuzeće. Imao je tada prigovora i na njen rad i na rad sudskog vijeća. O krivici nije htio da se izjasni. Pa se po zakonu smatra da je krivicu negirao.

U sudnicu je i danas stigao sa lisicama i u pratnji sudske policije. 

Ročištu je prisustvovala i porodica ubijenog mladića. 

Dalibor Mandić navodno uhodio neke koleginice, nikad nije prijavljen policiji

Dalibor Mandić navodno uhodio neke koleginice, nikad nije prijavljen policiji

Okružni sud u Banjaluci je krajem februara potvrdio optužnicu protiv Mandića. Na teret mu se stavlja teško ubistvo i to počinjeno na svirep ili podmukao način. 

Prema opužnici Mandić je ubijenog Ariela Bogdanovića pratio u namjeri da ga ubije. Kobne noći Bogdanović je išao iz pravca Delte ka Rebrovačkom mostu. Mandić ga je pratio u stopu. Nakon što ga je stigao, i to u blizini studentskog kampusa, ubo ga je nožem u prsa. Da spase živu glavu Bogdanović je počeo da bježi, međutim Mandiću jedan ubod nije bio dovoljan. Stigao je Bogdanovića koji je već pao na zemlju, dok je ležao na asfaltu Mandić ga je ubo nožem osam puta i to u predjelu lijevog ramena, lica, vrata kao i desne strane grudnog koša. Zbog brutalnih ubodnih rana i povreda Ariel Bogdanović iskrvario je na smrt. 

Fond pozvao građane da se prijave na zdravstveno osiguranje

Fond pozvao građane da se prijave na zdravstveno osiguranje

Dalibor Mandić je pobjegao.  Nakon nekoliko sati je lociran i uhapšen. 

Ubistvo koje se desilo, krajem prošle godine potreslo je javnost posebno jer se desilo u večernjim časovima i u jednoj od najprometnijih banjalučkih ulica.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.