Ухапшени јуче

Одржано рочиште о притвору шесторици бивших припадника ВРС, Милошевићу већ одређен

  • Извор: СРНА
  • 16.12.2023. 15:49

У Суду БиХ данас је одржано рочиште о приједлогу о одређивању притвора шесторици бивших припадника Војске Републике Српске који су ухапшени у Зворнику под оптужбом за злочин у Ораховцу код Сребренице 13. и 14. јула 1995. године, док је Сретену Милошевићу већ одређен.

Милошевићу је притвор јуче одређен, а данас је одржано рочиште за Лазара Ристића, Драгоја Ивановића, Младена Михајловића, Предрага Ристића, Станоја и Милорада Бирчаковића.

Поступајући судија Зоран Божић саопштио је да ће о приједлогу Тужилаштва БиХ за одређивање притвора и мјера забране Суд изјаснити у законском року.

Поступајући тужилац је навео да остају при наводима из приједлога за одређивање притвора с обзиром да је истрага у завршној фази, да постоји опасност од бјекства осумњичених, те да Тужилаштво сматра да имају интерес да контактирају са осумњиченима и са саучесницима.

Ухапшени из Зворника предати у надлежност Тужилаштва БиХ

Ухапшени из Зворника предати у надлежност Тужилаштва БиХ

Одбране оптужених одбациле су наводе Тужилаштва БиХ, истичући да нема формалног основа за прихватање приједлога.

Захтјев Тужилаштва је произвољан, паушалан и без изношења релевантних чињеница и нема основа да им притвор буде одређен, сматрају одбране, које су одбациле наводе о опасности од бјекства и указале на чињеницу да се догађај за који се терете догодио прије 20 година тако да су њихови клијенти имали могућност да већ напусте територију БиХ.

Пратите нас и путем Вибера