UIO

Oduzete kopije torbi poznatih marki

  • 16.12.2018. 12:27

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su od uvoznika iz Visokog 36 kopija ženskih torbi marke "Bulgari" i 14 kopija ženskih torbi marke "Šanel" zbog kršenja intelektualne svojine, saopšteno je iz UIO BiH.

U saopštenju se navodi da su službenici UIO BiH, Carinska ispostava Sarajevo, otkrili nedozvoljen promet robe kod uvoznika iz Visokog u pošiljci koja se sastojala od ženskih torbi, bižuterije i etiketa porijeklom iz Kine. 

"S obzirom da se radilo o robi iz posebne naredbe UIO, izvršen je detaljan fizički pregled pošiljke i tom prilikom iskazana je sumnja u povredu intelektualne svojine kod ženskih torbi robne marke "Bulgari", "Šanel", "Dior", "Fendi" i "Guči"", navode iz UIO BiH. 

Roba je uzrokovana, fotografisana i od zakonskih zastupnika zatraženo je da se izjasne i provjere da li se radi o povredi intelektualne svojine, što je utvrđeno kod kopija ženskih torbi marke "Bulgari" i marke "Šanel". 

Za ostale robne marke se čeka povratna informacija od zastupnika, a zbog sumnje u povredu intelektualne svojine ova roba je privremeno oduzeta. 
 

Тагови: