Ratko Kovačević

Oglasila se UIO BiH o hapšenju svojih radnika

  • Извор: АТВ
  • 22.12.2022. 13:40

Stav Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je da se obezbijedi zakonito postupanje svakog zaposlenog u ovoj instituciji, i u slučaju sumnje u postupanje bilo kojeg službenika koje je suprotno zakonskim propisima Uprava daje punu podršku nadležnim institucijama na preduzimanju aktivnosti na otkrivanju takvih pojedinačnih slučajeva.

Saopštio je ovo Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju UIO BiH, nakon jučerašnje akcije “Brend 4” koji su sproveli pripadnici SIPA na području Banjaluke, a kojom je obuhvaćeno šest radnika UIO BiH.

On je rekao da UIO stoji na raspolaganju svim agencijama za provođenje zakona u BiH i pravosudnim organima.

Kovačević se ovom prilikom osvrnuo i na medije koji su objavili informacije o hapšenju radnika UIO BiH.

“Nalazimo za potrebu da u cilju tačnog i potpunog informisanja javnosti ukažemo na potrebu suzdržavanja od preranog donošenja i plasiranja u javnosti zaključaka i insinuacija kojima se nanosi šteta kako ugledu ove institucije i zaposlenih u njoj, tako i stvaranju pritiska na objektivnost i nepristrasnost u rad ostalih institucija koje u konkretnom slučaju postupaju u provođenju aktivnosti iz okvira svoje nadležnosti. Svaka plasirana informacija, posebno ako je nepotpuna ili netačna, nanosi nepopravljivu štetu kako za osobe za koje se vezuje, tako i za Upravu za indirektno oporezivanje, i na taj način se stvara loša slika u javnosti i minimizira dosadašnji uspješan rad Uprave, kao i rad njezinih uposlenih”, naveo je Kovačević u saopštenju. 

U akicji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštva BiH juče je uhapšeno šest ljudi.

"Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije, 13 satova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", naveli su iz SIPA.