Foča

Oglasili se iz policije: U akciji "Vojnik" uhapšeni Paljanin i Fočak, u pasatu pronađeno 27 kg marihuane

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2022. 09:23

Dvije osobe uhapšene su u Foči u okviru akcije „Vojnik“, saopšteno je iz Policijske uprave Foče te je navedeno da su uhapšeni V.M. iz Pala i T.S. iz Foče.

Kako je ATV ranije objavila, uhapšen je vojnik Oružanih snaga BiH, a pronađeno je 27 kilograma marihuane. Danas iz PU Foča navode da je marihuana pronađena prilikom kontrole automobila pasat.

„Dana  02.08.2022. godine u mjestu Miljevina, opština Foča, zaustavljeno je i kontrolisano  putničko motorno vozilo „Passat“ kojim je upravljalo lice inicijala V.M. Zbog postojanja osnova sumnje da se u vozilu mogu pronaći predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga uz predhodnu saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a po naredbi Osnovnog suda u Foči izvršen je pretres istog kojom prilikom su pronađene tri vreće u kojima je bilo upakovano 25 paketa umotanih u PVC foliju, bruto mase od oko 27 kilograma,  biljne zeljaste materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu“, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Izvršen je pretres na više lokacija  koje koriste osumnjičena lica na području opštine Foča i Istočnog Sarajeva, dok se nad pomenutim licima vrši kriminilastička obrada.

Po kompletiranju predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv osumnjičenih lica  biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.


Тагови: