Saopštenje

Oglasio se Dinamo nakon nereda u Atini

  • Извор: АТВ
  • 08.08.2023. 10:40

Zagrebački klub Dinamo oglasio se saopštenjem nakon incidenta u Atini u kojem je stradao dvadesetdvogodišnji navijač AEK-a.

Kako su rekli iz kluba, oni snažno osuđuju nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima je prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, učestvovalo nekoliko huligana koji su doputovali iz Hrvatske u Grčku te bilo uključeno u incident s navijačima grčkog fudbalskog kluba AEK.

"Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promociji fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju bezbjednost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture”, rekli su iz kluba.

Iz Dinama su izazili duboku zabrinutost zbog incidenta.

Užas u Atini: Navijač AEK-a ubijen višestrukim ubodima nožem, 17-godišnjak se bori za život

Užas u Atini: Navijač AEK-a ubijen višestrukim ubodima nožem, 17-godišnjak se bori za život

“Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača”, stoji u saopštenju.

U saopštenju su dodali da GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, poštovanje i saradnju.

Podsjećamo, u okršaju navijača koji je noćas izbio između pristali zagrebačkog Dinama i atinskog AEK-a smrtno je nastradao mladić (22) koji je izboden. 

Svi na podu: Pojavila se prva fotografija uhapšenih hrvatskih huligana

Svi na podu: Pojavila se prva fotografija uhapšenih hrvatskih huligana

Prema izvještajima tamošnjih medija, u bolnicu je primljeno osam povrijeđenih. Takođe, među povrijeđenima ima i maloljetnih osoba.

Kako su mediji javili, u Atinu je došlo oko 200 navijača zagrebačkog Dinama uprkos zabrani. Oni su bili naoružani noževima i motkama.

Prema dostupnim informacijama, nakon nereda uhapšeno je 96 navijača.

Huligani su ispred stadiona AEK-a lomili sve redom i udarali ljude koji su im se našli na putu. Pokušavali su da upadnu na stadion koji je bio zatvoren. Prestravljeni ljudi zatvarali su radnje oko stadiona kako bi se zaštitili od huligana.

Po informacijama koje kruže društvenim mrežama huliganima Dinama navodno su se pridružili i navijači Panatinaikosa, pa su zajedno napali pristalice AEK-a koje su bile kod stadiona svog kluba, piše Kurir.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: