Нови Пазар

Огласио се отац осумњиченог за убиство Нусрета: Слутио сам најгоре

  • Извор: Агенције
  • 12.02.2024. 08:00

У сјени трагичног догађаја који је потресао Рашку област, локални новинари су разговарали са Селимом Зечевић-Ахметовићем, оцем главног осумњиченог за убиство двадесетосмогодишњег Нусрета Дестановића из Тутина.

У великој полицијској акцији Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапшене су три особе повезане с овим случајем, а Селимов син, С. З., налази се у бијегу.

Међу ухапшенима су Е. Џ.(18) из Сјенице, осумњичен за тешко убиство у саучесништву, Е. Х. (40) из Новог Пазара, оптужен за помоћ починиоцу након извршеног кривичног дјела, и Р. Х. (27) из Сјенице, ухапшена због непријављивања припреме кривичног дјела.

Селим Зечевић, отац главног осумњиченог за убиство Нусрета Дестановића, С. З, обратио се Редакцији "Санџак Данас" и одговорио на неколико питања која муче цијели крај поводом овог суровог убиства.


Остин поново хоспитализован - хитно

Остин поново хоспитализован - хитно

"Прво, дозволите ми да разјасним моје презиме; познат сам као Селим Зечевић због моје каријере у музици, али моје право презиме је Ахметовић. Што се тиче мог сина, морам рећи да сам дубоко разочаран. Знам да сам одгојио сина да буде поштен и да живи поштено, али односи између нас нису били најбољи, већ три године нисам имао никакав контакт са њим. Кад сам сазнао за нестанак Нусрета, слутио сам најгоре", рекао је.

Отац главног осумњиченог за убиство каже да је за злочин сазнао од рођака.

"Рођак Е. Х. ми је јавио да је мој син довео спорни аутомобил код њега. Одмах сам кренуо до њега и заједно смо позвали саобраћајну полицију. Био сам шокиран и тужан, али нисам оклијевао да сарађујем с полицијом. Мој рођак који живи на новопазарском насељу Хаџет, и код којег је мој син довезао спорни Голф 4, аутомобил Нусрета Дестановића, вјероватно након извршеног злочина, обавијестио ме је да је аутомобил код њега. Одмах сам упалио аутомобил и отишао до њега, гдје смо одмах позвали патролу саобраћајне полиције. Дежурни саобраћајци, у координацији с нама, утврдили су чије је возило. Та патрола саобраћајне полиције била је изузетно професионална и оперативна. Након тога, лично сам отишао и довео дежурне инспекторе да преузму даљу истрагу", каже даље.

Колико је дуго С. З. био код рођака, и да ли је тачно да му је он помогао да побјегне? 


Погинуо свјетски рекордер у маратону

Погинуо свјетски рекордер у маратону

"Не могу коментарисати детаље, али не одобравам рођакове поступке. Мој фокус био је да помогнем полицији у истрази. Овај злочин мора бити адекватно санкционисан. Свакако нисам присталица онога што је рођак урадио и што га је примио у кућу. Не знам ништа о спаљивању одјеће. Што се тиче осталих питања, радије бих их прећутао, јер правосудни органи требају то ријешити. Овакав страшан злочин мора бити санкционисан. Као отац, осјећам се понижено, али једино што сам могао, то сам и урадио", пријавио сам полицији.

Оцу осумњиченог тешко пада што је његов син у злочин увукао тек пунољетног рођака.

"Веома ми је тешко због тога. Он је још увијек дијете и да син увуче у овако нешто… То ми је додатно сломило срце. Немам ријечи. Молим Бога да породица убијеног Нусрета пронађе утјеху, а ја ћу као отац наставити да се носим с овим теретом. Амин", прича он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)