Na rijeci Drini

Potvrđena pisanja ATV-a: OJT Bijeljina zaprimilo informaciju o nelegalnim šljunkarama

  • Извор: АТВ
  • 27.07.2022. 15:20

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina zaprimilo je informaciju od policije o postojanju nelegalnih šljunkara na rijeci Drini u Bijeljini, sa Planom aktivnosti na utvrđivanju navedenog, na koji je Tužilaštvo dalo saglasnost, čime je potvrđeno pisanje ATV-a o policijskoj akciji u vezi sa nelegalnim šljunkarama na ovoj rijeci.

Kako su za ATV rekli iz bijeljinskog Tužilaštva, još im nije dostavljen izvještaj o provedenim aktivnostima policije s tim u vezi.

U policijskoj akciji koja se sprovodi na području Bijeljine, u nelegalnoj eksploataciji šljunka iz rijeke Drine zatečeni su bageri nekoliko firmi iz Bijeljine, Ugljevika i Dvorova, objavio je ranije ATV. 

Kako nezvanično saznajemo, mašine su se nalazile na obali koja je na strani BiH, dok je zemljište u vlasništvu državljana Srbije.

Kako ATV nezvanično saznaje, šljunak su nelegalno eksploatisale firme Taras Ugljevik, CSP Dvorovi, Buk Promet, Bijeljina Put, PGP Graditelj i D.O.O. Petrić. Takođe, nijedna od firmi koje smo objavili nema ugovor sa JU Vodama o dislokaciji materijala iz riječnog korita Drine. Dvije pomenute firme nikada nisu imale ugovor, dok ostali subjekti jesu, ali im je ugovor istekao krajem marta ove godine.


Тагови: