MUP podnio izvještaj protiv Stanivukovića

OJT: Dostavljen izvještaj protiv dva lica

  • 01.07.2021. 14:12

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka potvrdilo je za ATV da im je danas dostavljen izvještaj protiv dva lica.

"U skladu sa članom 4. i članom 14. Zakona o slobodi pristupa informacijama (“Službeni Glasnik” RS br.20/01) obavještavamo Vas da je MUP Republike Srpske, PU Banja Luka, dana 01.07.2021.godine, dostavio Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj  protiv D.S., zbog osnova sumnje da je  počinio krivično djelo Neovlašteno fotografisanje iz člana 156 stav 1 КZ RS i krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150 stav 1 КZ RS i protiv  Z. К. zbog osnova sumnje da je počinila  krivično djelo Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari iz člana 240 stav 1 КZ RS", rečeno je za ATV iz OJT-a.

Kako je ATV ranije pisala, MUP Srpske podnio je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv Draška Stanivukovića  i Zorke Kostić.

Podsjećamo, u Izvještaju se navodi da postoje osnovi sumnje da je Stanivuković 20.05.2021. putem sredstava javnog informisanja kao gradonačelnik Banjaluke na održanoj konferenciju pozvao građane da se isti dan u 18 časova okupe ispred "Kajaka", u vlasništvu Srećka Radišića i bivše "Kajak terase", objekta koji je u procesu legalizacije, na mjestu gdje će biti parkirani bageri za rušenje nelegalno izgrađenog objekta, za koje potrebe je angažovao maloljetno lice Đ.S i jos jedno nepoznato lice da navedeni događaj snimaju upotrebom drona, a koje lice nije imalo dozvolu ni registrovan dron u evidenciji dronova Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH. 

U izvještaju se navodi da snimljeni događaj koje je tada nastao, Stanivuković je objavio na svom zvaničnom "instagram" profilu, YT kanalu i portalu Grada Banjaluka i time ih učinio vidljivim i dostupnim većem broju ljudi. Nakon objavljivanja navedenih snimaka, ispod istih, u komentarima građana, koje Stanivuković nije uklonio sa svojih profila iako su bili uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, korisnici društvenih mreža su iznosili i riječi uvreda i prijetnje Srećku Radišiću  i njegovoj porodici, što je kod istih izazvalo strah, uznemirenost i nelagodu čime bi počinio krivična djela "Neovlašteno fotografisanje" iz člana 156. stav 1. Krivičnog zakona Srpske i krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 150. stav 1., na štetu Radišića.

Kako saznajemo, izvještaj je podnesen i protiv Zorke Kostič jer postoje osnovi sumnje da je izvršila krivično djelo "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" iz člana 240. stav 1. Krivičnog zakona Srpske, na taj način što je na osnovu javnog poziva gradonačelnika Banjaluke, 20.05.2021. došla sa svojim suprugom u Ulicu Save Kovačevića ispred broja 44, na parking prostoru ispred "Kajak terase" gdje je oko 18 časova oštetila, a potom iz ležišta izvukla metalni stubić, koji je stajao na obilježenom parking mjestu i služio za čuvanje parking mjesta, pričinivši Radišiću materijalu štetu od oko 600 maraka. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.