ATV

Beograd

Ona je ključni svjedok u slučaju masakra u "Ribnikaru": Evo o čemu će je ispitati

 • Извор: Телеграф
 • 29.05.2023. 11:14

Tokom istrage slučaja masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je 3. maja K. K. (13), kako se sumnja, ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica, ispitani su otac V. K. (47) i majka M. K. (46), a kako se navodi, u Višem javnom tužilaštvu biće ispitan i ključni svjedok - dadilja.

"Majka je na saslušanju u policiji, između ostalog, navela da je sa K. K. vrijeme provodila i dadilja, koja je brinula o njemu. Istraga vjeruje da će njenim saslušanjem mnogi dodatni detalji iz života dječaka biti poznatima organima istrage, ali ono što je najvažnije je da dadilja otkrije kakav je zaista bio odnos majke i oca prema dječaku i obrnuto. Ta žena je inače čuvala K. K., ali i njegovu sestru. Dakle, ono što je najvažnije za istragu, ponavljam, u ovom trenutku je da se utvrdi kakav je odnos bio u kući i da li je dječak eventualno nekim ponašanjem ukazivao na to da može da počini zločin", rekao je sagovornik iz istrage.

Otac dječaka iz škole

Otac dječaka iz škole "Vladislav Ribnikar": Ovo je kao 11. septembar

Više javno tužilaštvo preuzelo postupak od Prvog OJT

Podsjetimo, tokom protekle nedjelje, Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) preuzelo je pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke dječaka. 

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dječakovog oca.

U policiji psiholog i pedagog OŠ

U policiji psiholog i pedagog OŠ "Vladislav Ribnikar", a evo na koja pitanja će morati da odgovore

- Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maljoletnog lica - naveli su u saopštenju VJT.

Po prijemu izvještaja, spisi predmeta su dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi spajanja sa predmetom u kom se u tom tužilaštvu vodi istraga protiv V.K., oca maloljetnog K.K. zbog krivičnog djela Teška dela protiv opšte sigurnosti, imajući u vidu da između krivičnih djela koja im se stavljaju na teret postoji međusobna veza i djelimično isti dokazi, te je cjelishodno da se vodi jedinstveni postupak.

Poznato stanje ranjenih u 2 masakra: Dječak iz

Poznato stanje ranjenih u 2 masakra: Dječak iz "Ribnikara" vjerovatno nastavlja liječenje u Čikagu

Roditelji K. K. izjavili saučešće porodicama

M. K. i V. K. otac i majka dječaka K. K. (13) prvi put su se javno oglasili 22 dana nakon počinjenog masakra.

"Tog 3. maja zavladala je vječna tišina u kojoj nemi od neizlječivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim djetetom i za Draganom koji je djecu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak.

Vječno u tuzi, Porodica Kecmanović".

Majka učenika iz

Majka učenika iz "Ribnikara": Nastavnici plaču dok predaju!

Otac V. K. u pritvoru od 5. maja

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rješenju Višeg suda zbog krivičnog djela - teško djelo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je djelo.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dječaka ubice iz

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dječaka ubice iz "Ribnikara"

S obzirom da je riječ o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)