Nesreća u Batajnici

Operater koji je svjedočio pogibiji pilota: Bilo je čudno

  • Извор: Курир
  • 10.08.2023. 18:09

Operater na aerodromu "13. maj" u Batajnici, sa kog je danas uzletio pilot Aleksandar Arsić koji je poginuo u padu ultralakog aviona, kaže da mu je letač prije nesreće saopštio da je izgubio komande u vazduhu

Operater, koji je želio da ostane anoniman, rekao je da je Aleksandar poletio oko podneva, i potom je kružio iznad aerodroma.

- To mi je bilo čudno, pa sam ga pozvao, i on mi je rekao da je izgubio komande. Prekinuli smo poziv, pošto se on borio sa letjelicom u vazduhu, a kasnije sam ga zvao još dva puta. On se nije javljao, i kružio je polako, spuštajući se sve niže i niže. Vjerovatno je pokušao da sleti - kaže operater sa aerodroma.

Prve fotografije s mjesta pada aviona u Beogradu

Prve fotografije s mjesta pada aviona u Beogradu

On kaže da su nekih 300 metara od piste, u njivi, našli deo desnog krila srušene letjelice.

- Avion je pao na lijevo krilo, polomio ga, prevrnuo se na nos, a nakon toga se zapalio - rekao je operater.

Olupina letjelice je pronađena 500 metara od piste, u kukuruzištu, blizu nadvožnjaka kod Batajnice. Kako se saznaje, riječ je o dijelu krila.

Aeksandar Arsić je živeo u Švedskoj, gdje mu žive i sin i žena. On je imao fabriku malih, ultralakih aviona, a takođe je bio test pilot, koji je testirao svoje letjelice i poboljšavao im performanse.

Hrvatski MiG presreo nepoznati avion:

Hrvatski MiG presreo nepoznati avion: "Bilo ih je dvoje"

Prije nekoliko godina je svoju fabriku prebacio u Višnjičku banju. Prvi avion je isporučio Nijemcima krajem prošle godine, a srušena letjelica je bila drugi avion koji je proizveo u Srbiji.

Njegove kolege sa aerodroma kažu da je dva-tri puta nedjeljno letio svojim avionom, i ističu da je bio dobar, pedantan, i da je imao hiljade sati naleta.

FZO: Nema smanjenja rokova, doprinose uplaćivati na vrijeme

FZO: Nema smanjenja rokova, doprinose uplaćivati na vrijeme

- Iz Švedske je dolazio tim malim avionima u Srbiju, i njima je obišao cijelu Evropu. On je jutros sređivao taj avion, nešto je radio na njemu, i potom ga parkirao u hangar. Nije planirao da leti, ali je odjednom ustao, uzletio, i desila se nesreća - kažu na Aerodromu "13. maj".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм