Nakon paljevinje objekata

Opsadno stanje u Gradišci zbog paljevine objekata, SAJ i Žandarmerija na nogama

  • Извор: АТВ
  • 24.05.2022. 12:54

U Gradišci je trenutno opsadno stanje, na terenu su brojni policajci koji tragaju za piromanima koji su zapalili vikendicu načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića, te objekat penzionisanog policajca Z.P.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske angažovalo je sve svoje kapacitete na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela, a na terenu su, pripadnici Specijalne anitetrorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a sa svojim tehničkim resursima.

Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno je 23. maja 23,30 časova da je došlo do požara na vikendici vlasništvo porodice načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića u mjestu Cerovljani u Gradiški. Požar na licu mjesta lokalizovan je od strane pripadnika Vatrogasne jedinice Gradiška, nakon čega su policijski službenici izvršili obezbeđenje lica mjesta do jutarnjih časova, kada je pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen uviđaj. Tužilac se u navedenom izjasnio da postoje elementi krivičnog djela „Paljevine“ i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu.

"Vještak za protiv-požarnu zaštitu  КTC-a, MUP-a Republike Srpske se na licu mjesta, na kojem se nalazi navedena vikendica u izgradnji izjasnio da je požar podmetnut djelovanjem otvorenog plamena ili užarenog predmeta na gorivu materiju", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Dan poslije, 24. maja u 03,05 časova prijavljen je požar na objektu koji se nalazi na obali rijeke Save, u trgovačkoj  radnji koja je u vlasništvu penzionisanog policijskog službenika PU Gradiška Z.P. Nakon što su pripadnici Vatrogasne jedinice Gradiška lokalizovali požar, lice mjesta obezbjeđivaće policijski službenici do završetka uviđaja. 

"Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala - prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.


(Foto: VJ Gradiška)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.