Био у бјекству пет година

Опсадно стање у Тузли: Убица Дамир Мехић Биби предат у Кантонални суд

  • Извор: Аваз
  • 12.04.2024. 16:25

Дамир Мехић звани Биби, првостепеном пресудом Кантоналног суда у Тузли осуђен за кривична дјела Убиство и покушај убиства, Учествовање у групи људи која почини кривично дјело те Недозвољено држање оружја или експлозивних материја, изручен је БиХ из Србије, а на основу међународне потјернице расписане 10. маја 2023. године.

Наиме, Кантонални суд у Тузли 14. фебруара 2023. године Мехићу је изрекао јединствену казну затвора у трајању од 17 година и пет мјесеци за убиство почињено 2013. године у центру Тузле. Ријеч је о сукобу у којем је убијен Емир Џинић, а теже повријеђени браћа Амир и Наил Хоџић.

Након убиства, Мехић је био у бјекству скоро 5 година, а ухапшен је у јануару 2018. године на Јахорини.

Идентификовани жена и дијете чија су тијела пронађена у Миљацки

Идентификовани жена и дијете чија су тијела пронађена у Миљацки

Након двије године проведене у притвору, пуштен је на слободу уз мјере забране. Судски процес је окончан осуђујућом пресудом те му је одређен притвор у трајању од девет мјесеци. Но Мехић је поново био у бјекству, па је за њим расписана потјерница.

Ухапшен је 12.8.2023. године на београдском аеродрому "Никола Тесла" при покушају уласка у Србију на основу фалсификованих личних докумената, након чега је утврђено да се ради о оптуженој особи коју потражује БиХ.

(Извор/Фото: Аваз/Принтскрин Јутјуб)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)