Специјално тужилаштво

Оптужен бивши директор полиције: Полицајцима наложио да пусте камион с цигаретама

  • Извор: СРНА
  • 28.03.2024. 14:12

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против бившег директора Управе полиције Славка Стојановића, осумњиченог за злоупотребу службеног положаја и недозвољено држање оружје и експлозивних материја, објављено је на сајту овог тужилаштва.

У оптужници, коју је Тужилаштво данас предало Специјалном одјељењу Вишег суда у Подгорици, предложено је да Стојановићу буде продужена забрана напуштања стана с циљем обезбјеђења његовог присуства у поступку. 

Стојановић се сумњичи да је 31. марта 2018. године у Подгорици, као службено лице и јавни функционер, противправним искориштавањем службеног положаја и овлаштења, прибавио другој особи имовинску корист и другом нанио штету, наведено је у саопштењу тужилаштва. 

Појашњено је да је Стојановић, након што је сазнао да је у Подгорици заустављен камион његовог пријатеља са цигаретама без потребне документације, наредио да полиција пусти возача и да камионом са цигаретама настави даље. 

Стојановић је на тај начин свом пријатељу и возачу камиона прибавио имовинску корист од 126.000 евра, а буџету Црне Горе нанио штету од 112.504 евра, јер су цигарете морале да буду одузете. 

Из Тужилаштва су истакли да се из доказа прикупљених у претходном поступку основано сумња и да је окривљени, у новембру прошле године у породичној кући у Подгорици држао пиштољ без одговарајуће исправе о оружју, који је полиција пронашла приликом претреса. 

"Окривљени је у одбрани у битном признао кривична дјела за која је оптужен", рекли су из Тужилаштва, те додали да је предложено да се окривљеном изрекне мјера одузимања предмета кривичног дјела. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)