ОЈТ Приједор

Оптужен да је ошамарио жену и повриједио трудну кћерку

  • Извор: Агенције
  • 03.01.2024. 15:08

Окружно јавно тужилаштво Приједор подигло је оптужницу против три мушкарца због насиља над женама, а против једног од њих и због неовлаштеног држања оружја, објавило је ово тужилаштво.

У оптужници се наводи да је М.Д. 19. фебруара 2020. године у Козарској Дубици ошамарио своју супругу М.Д, а потом своју кћерку М.А, која је била у седмом мјесецу трудноће и пришла да заштити мајку, ухватио дланом за лице и гурнуо, а она је дочекавши се на зид задобила огуљотине лакта, и све то у присуству друге, малољетне кћерке.

Дан касније у породичној кући пронађено је пет бомби, калашњиков и 95 метака.


Туга у БиХ: Преминула дјевојка повријеђена у несрећи у новогодишњој ноћи

Туга у БиХ: Преминула дјевојка повријеђена у несрећи у новогодишњој ноћи

Оптужен је М.Б. јер је 19. марта 2021. године у угоститељском објекту у Приједору вербално вријеђао бившу ванбрачну супругу Ћ.С. док се налазила иза шанка, а потом је физички напао, ухватио за косу и врат и вукао, а затим и за лијеву надлактицу на којој је задобила хематоме.

У оптужници се наводи да је Т.Т. 21. септембра 2020. године у свом голфу бившу емотивну партнерку Т.Б. вербално вријеђао, пријетио да ће је убити, а потом и физички напао ударивши је два пута шаком у лице усљед чега је задобила отоке и крвне подливе на оба ока, а потом и акутни реактивни поремећај на стресогено доживљене околности психофизичког малтретирања и повређивања.

Кривичним закоником Републике Српске прописана је новчана или казна затвора до три године за онога ко примјеном насиља и пријетњом да ће напасти на живот, дрским и безобзирним понашањем, угрози спокојство и тјелесни интегритет члана своје породице или породичне заједнице, а двије до десет година ако је кривично дјело почињено у присуству дјетета.


Емина Јаховић: У Турској се осећам као странац

Емина Јаховић: У Турској се осећам као странац

Законом је прописана казна затвора од шест мјесеци до пет година за онога ко неовлаштени држи ватрено оружје, муницију и борбена средства чије држање грађанима уопште није дозвољено.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм