Roditelji zabrinuti

Optužen da je oteo i silovao šestogodišnjeg dječaka, a sada živi 50 metara od osnovne škole

  • 03.11.2018. 11:44

Elnes Hujić, optužen da je oteo i brutalno silovao šestogodišnjeg dječaka u Ljubovčićima kod Pazarića, trenutno je na slobodi u Konjicu, gdje živi kod bake i djeda, svega 50 metara od Prve osnovne škole.

Kako saznaje Avaz, Hujić je još pod mjerama zabrane koje mu je odredio Opštinski sud u Sarajevu, a u Konjic se preselio, jer mu je u Sarajevu, navodno, ugrožen život.

Hujića su reporteri Avaza sreli u gradu dok se vraćao iz Policijske uprave Konjic, koja se, takođe, nalazi desetak metara od Druge osnovne škole, jer mu je Sud naredio svakodnevno javljanje u periodu od 9 do 12 sati.

Nakon što je obavio redovno javljanje u policijskoj stanici, Hujić je produžio na kafu u jedan kafić.

Da se osoba koja je optužena za pedofiliju, nesmetano kreće, dokazuje i njegov profil na Fejsbuku. On tamo redovno objavljuje fotografije iz Konjica.

Vrtiće i škole u Konjicu Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je da je Hujić na slobodi u ovom gradu i da “obrate pažnju na njegovo eventualno kretanje u blizini njihovih ustanova te da, ukoliko ga uoče, odmah obavijeste policiju”.

To je potvrdio i jedan od zabrinutih roditelja, čije dijete svakodnevno boravi u vrtiću.

– Iz vrtića su mi rekli da je momak koji je optužen za pedofiliju, na slobodi i da malo pripazim. Svi su roditelji obaviješteni. Ovo nije dobro – kazao je ovaj zabrinuti roditelj za Avaz.

Da je stanje vanredno i da su svi u Konjicu zabrinuti, pokazuje i stanje pripravnosti u Prvoj osnovnoj školi, kod koje trenutno boravi Hujić.

Direktor Omer Kozić juče je kazao da su oni ovu šokantnu informaciju dobili iz policije.

– Po saznanju da se u blizini naše škole, sa privremenim boravištem, nalazi osoba koja se tereti za nasilje nad djetetom, mi smo u školi zabrinuti i uznemireni zbog ovog slučaja. Tražimo od svih relevantnih institucija da zaštite naše učenike, a škola je već poduzela preventivne mjere – kazao je Kozić.

Hujiću je, inače, u toku suđenje pred Opštinskim sudom u Sarajevu.

Podsjetimo, Elnes Hujić je optužen da je na ulici je zgrabio nesrećnog dječaka (6) dok se vraćao od bake. Odnio ga je u prostorije ispod kuće, gdje ga je ljubio, strgnuo mu odjeću i silovao ga. Šestogodišnjak je sve ispričao majci, koja je slučaj prijavila policiji.

Nakon pregleda, potvrđeno je da je nad njim izvršeno seksualno nasilje.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм