Šnjegotina Srednja

Optužen da je prijetio članovima svoje porodice: "Đurđevdan će biti krvav"

  • Извор: АТВ
  • 06.06.2023. 14:25

Dragan Plavšić (48) iz Čelinca optužen je za prijetnje smrću članovima svoje porodice.

Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a 26. maja je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Kotor Varošu.

„Osumnjičeno lice je u vremenskom periodu od 22. aprila do 30. aprila ove godine, u mjestu Šnjegotina Srednja, opština Čelinac, lično i putem mobilnog telefona, ugrozio sigurnost više lica, na način da je uputio ozbiljnu prijetnju da će napasti na njihov život i tijelo, te da će zapaliti njihovu imovinu“, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Naime, osumnjičeni je prvo 22. aprila došao do porodične kuće oštećenih B. B. i B.M., gdje je istima nakon verbalne rasprave uputio ozbiljne prijetnje riječima.

U optužnici se navodi: „Ja sam rekao svome ocu P… da iznese stvari iz kuće njegovog oca, a moga djeda, da ću zapaliti, što sam isto i učinio, zatim isto sam saopštio i svom stricu B.P. nakon čega sam zapalio i pomoćne objekte, a sada to isto kažem i vama da iznesete stvari iz svoje kuće, jer ću i nju zapaliti“.

Muškarac koji se ubio u Novom Gradu hapšen zbog droge

Muškarac koji se ubio u Novom Gradu hapšen zbog droge

Plavšić je nakon toga, u vremenskom periodu od 27. aprila do 30. aprila putem aplikacije za razmjenu poruka mesendžer kontaktirao oštećenog M.B., sina B. i M. B., te mu je poslao prijeteću tekstualnu poruku: „Čim te vidim isjeći ću te, je*o ja Nikolu ako te ne isječem“, te ga je pozvao da se sastanu u ponedjeljak 1. maja 2023. te je uputio prijetnju: „Nemoj biti pi**a da ne dođeš u ponedeljak, da ti pokažem ko ima m**a, pi**ice spremi se za bolnice isjeći ću te, je**ću te u ponedeljak pi**ice, isjeći ću te čim te vidim, pozdravi se sa svima, odrobijaću i tebe, tako sam odlučio, Đurđevdan će biti krvav, samo požuri, je**m ti tatu“.

„Upućivanjem navedenih prijetnji kod oštećenih je izazvao osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život, sigurnost i imovinu, s obzirom da im je poznato da se radi o konfliktnoj ličnosti sklonoj napadima na život, tijelo i imovinu, koja je već ostvarila prijetnje upućene djedu i stricu u pogledu paljevine objekata“, navodi se u optužnici.  

U optužnici je zatraženo produženje pritvora Draganu Plavšiću.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.