Trebinje

Optužen zbog prijetnji tužiocu: "Odoh kući po pušku, ubiću ga, Ostroga mi"

  • Извор: АТВ
  • 30.08.2022. 14:05

Zoran J. iz Trebinja optužen je zbog sumnje da je prijetio tužiocu Okružnog javnog tužilaštva M.P. u Trebinju riječima „Odoh kući po pušku, ubiću M.P, Ostroga mi“.

Optužnicu je podiglo Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežeg oblika provrednog kriminala, zbog sumnje da je navedeni počinio krivično djelo Napad na sudiju i javnog tužioca.

Optužnica Zorana J. tereti da je10. juna u Trebinju prijetio ubistvom okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, a u vezi sa njegovim postupanjem u krivičnom predmetu ovog tužilaštva zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti u kojem optuženi ima svojstvo oštećenog.

„Dana 10.06.2022. godine u 16.15 časova u Trebinju, prijetio ubistvom M.P, okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, tako što je putem telefona pozvao B.M., koja obavlja funkciju okružnog javnog tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, koju od ranije poznaje. U toku razgovora sa istom izrazio je svoje nezadovoljstvo radom i postupanjem M.P., u vezi sa njegovim postupanjem kao tužioca u krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koji se vodi protiv D.B. a zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. Кrivičnog zakonika Republike Srpske, u kojem svojstvo oštećenog ima optuženi te je prilikom predmetnog razgovora sa B.M prijetio da će ubiti tužioca M.P, riječima: 'Odoh kući po pušku, ubiću M.P, Ostroga mi, odoh po pušku, ubiću ga'“, navodi se u optužnici.

Nakon što mu je B.M. rekla da se smiri, optuženi je nastavio da prijeti ubistvom javnog tužioca M.P., riječima: „Odoh uzeti pušku i ubiti ga, bolje mi je u zatvoru, imam besplatan smještaj i hranu, svoju djecu sam obezbijedio sa dva stana, ne mogu da trpim nepravdu“.

B.M. je odmah obavijestila tužioca M.P. o razgovoru sa Zoranom J.i izrečenoj prijetnji ubistvom što je kod njega izazvalo osjećaj životne ugroženosti te jeslučaj prijavio Policijskoj upravi Trebinje.

„Dakle, ozbiljno prijetio da će napasti javnog tužioca u vezi sa vršenjem tužilačke dužnosti, a djelo je izvršeno uz prijetnju ubistvom, Čime bi učinio krivično djelo Napad na sudiju i javnog tužioca“, navodi se u optužnici.