Признао кривицу

Осуђен на три године због шверца дроге из Ротердама у БиХ

  • Извор: Независне
  • 27.10.2023. 06:00

Држављанин БиХ (44) осуђен је јуче на три године и три мјесеца затворске казне након што је у мају мјесецу ухваћен са више од 15 килограма дроге коју је преносио из Ротердама у БиХ.

Овако релативно благу казну добио је јер је све признао на суду, али и због, како каже, тешке животне приче.

“Мој цијели живот је једна велика бол”, рекао је овај 44-годишњак, обаћајујући се судији кроз сузе. Он каже да није знао шта тачно преноси, иако је претпостављао да је ријеч о забрањеним супстанцама. За тај посао је требао да добије 3.000 евра које би искористио за операцију. Међутим, све му се срушило када га је полиција зауставила на одморишту Пепенховен и на рукама детектовала трагове кокаина.

Он је признао да је на попустио пред наговарањем пријатеља да упозна дилера дроге којег познаје. После извјесног оклијевања, постигнут је договор; Обећана му је цифра од 3.000 евра за транспорт десет килограма из Ротердама у Босну.

Међутим, откриће до којег је царина у Келну дошла 8. маја током прегледа возила на одморишту Пепенховен значајно је премашила ову количину: иако нису пронашли кокаин, у аутомобилу су успјели да нађу 14 килограма амфетамина, килограм хероина и 24.000 евра лажног новца. Све је било добро сакривено у бункеру за дрогу, који су истражитељи пронашли зашрафован испод тапацирунга код сувозачевог сједишта.

Међутим, окривљени је навео да не зна шта се крило у двије жуто-бијеле пластичне кесе. Једино му је било јасно да је у питању илегална дрога. Пред судом је рекао да је ово “курирско путовање” било прво у животу.

Блага казна је првенствено због признања 44-годишњака и његовог нимало лаког живота. Поред тога, важно је било и примјерно понашање које је оптужени показао у притвору.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм