Stravičan zločin

Osumnjičeni za ubistvo i spaljivanje tijela u Sarajevu predati Tužilaštvu KS

  • Извор: Аваз
  • 29.04.2022. 12:59

Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović, osumnjičeni za ubistvo i spaljivanje tijela u Odobašinoj ulici u Sarajevu, predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ramić i Bajramović su juče ispitani u MUP-u Kantona Sarajevo, te su jedan na drugog prebacivali odgovornost za ubistvo muškarca čiji je ugljenisano tijelo pronađeno u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici, potvrdio je za portal "Avaza" sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Ramića.

„Obojica osumnjičenih su heroinski ovisnici i jedan na drugog su prebacivali odgovornost za ubistvo. Kazali su da je svađa izbila zbog mobilnog telefona koji je ubijeni kojeg pominju pod nadimkom Bede, prodao. Osumnjičeni su tražili da im vrati mobitel, a Bede im je navodno prijetio nožem, kojeg su mu , kako su rekli, oteli“, kazao je za “Avaz” ranije Omar Mehmedbašić.

Sarajevska policija rasvijetila je slučaj ugljenisanog tijela koje je juče pronađeno u Odobašinoj ulici na području Opštine Centar u Sarajevu. Pripadnici MUP-a KS uhapsili su ekspresno Ahmeda Ramića i Fahrudina Bajramovića zbog sumnje da su sinoć ubili i zapalili muškarca u Sarajevu.

Kuća u kojoj se stravični zločin dogodio je obrasla šibljem, bez krova, polomljenih prozora, i prema svemu sudeći, ciljano je odabrana za ovaj zločin.


(Foto: Screenshot/Avaz)


  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина