Mladi košarkaš KK Igman Burch

Otac Azura Terzića iz Cazina tvrdi: Pokušali su mi ubiti sina

  • Izvor: avaz
  • 03.11.2022.08:05

Desila mi se strašna stvar koju nikome ne bih poželio, ispričao je Saud Terzić.

Mladi košarkaš KK Igman Burch s Ilidže Azur Terzić teško je povrijeđen 2. oktobra nakon što je sa prijateljima izašao u provod. 

Azur je, slomljene kičme, pronađen iza diskoteke "Advantage" u Cazinu.

Nakon nesreće hitno je prebačen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu gdje se i danas liječi.

Saud Terzić, Azurov otac, ističe da je kobne noći on bio na svadbi, a njegov sin je, kao i obično, izašao u grad s prijateljima.

Kada sam došao kući sa svadbe, oko pola tri ujutro, saznao sam šta se desilo s mojim djetetom. Bio sam izgubljen, kao i svaki roditelj. 

Šta se desilo, do današnjeg dana niko ne zna. Jedina stvar u koju nema sumnje jeste da je to bio čisti pokušaj ubistva - kazao je Terzić.

Dodaje da je Azur prije četiri i po godine ostao bez majke.

- Moj Zuka je pametno dijete, sjajan košarkaš, dijete koje je prije četiri i po godine ostalo bez majke. Sve smo zajedno radili, on, kćerka koja sad živi u Sarajevu i ja. Desila mi se strašna stvar koju nikome ne bih poželio - rekao je Terzić.

Inače, Saud Terzić je ranije za portal "Avaza" kazao da Azur više nije u životnoj opasnosti te da se svega sjeća.

Sjeća se Azur svega, samo nije vrijeme za ikakav razgovor, po preporuci ljekara. Nećemo još pričati o onome što se desilo. Azur je sto posto priseban, ali još o napadu nećemo pričati - kazao je Terzić.

FUP preuzeo istragu

Iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK), u odgovoru za "Avaz", potvrđeno je da se u istragu uključio FUP.

- U vezi sa sadržajem upita iz vašeg e-maila, Tužilaštvo USK u ovom momentu može potvrditi da je Federalna uprava policije (FUP) preuzela vođenje istrage u predmetu Azura Terzića.

Formiran je istražni tim koji dalje radi na predmetu. U toku su saslušanje većeg broja svjedoka i prikupljanje materijalnih dokaza - naveli su iz Tužilaštva USK.