Doktor iscijepao pare

Otac bebe koja je ispala medicinarima tokom porođaja negirao krivicu za davanje mita

 • Извор: Српскаинфо
 • 11.09.2023. 12:40

Otac djevojčice J.V. koja je medicinskom osoblju u Foči ispala tokom porođaja i zadobila povrede, Danijel Vesić u banjalučkom Okružnom sudu negirao je krivicu za davanje mita.

On je optužen da je dao 500 KM mita ljekarima da bi carskim rezom porodili njegovu suprugu Jovanu Vesić.

U ovom slučaju za primanje mita optuženi su specijalista ginekologije i akušerstva dr Vladimir Čančar i medicinska sestra Gordana Sokolović iz Univerzitetske bolnice Foča koji su uzeli mito od Vesića.

Optužnica tereti Čančara da je 18. avgusta 2022. godine primio mito od 400 KM, a medicinsku sestru Sokolović da je primila mito od 100 KM kako bi carskim rezom porodili Danijelovu suprugu.

Beba hitno operisana

Sutradan ujutru, 19. avgusta Jovana Vesić je rodila djevojčicu J.V. koja je, nakon porođaja, pala na pod medicinskom osoblju. Beba je zadobila povrede glave, odnosno obostranu frakturu lobanje i hematom. Ukazana joj je pomoć, ali se njeno zdravstveno stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je hitno operisana, piše Glas Srpske.

Inače, umjesto Sokolovića na porođaju Jovane Vesić je bila druga medicinska sestra Biljana Kulić. Protiv nje i Čančara, te specijaliste pedijatrije dr Vladimira Turuntaša istragu vodi Okružno javno tužiaštvo u Trebinju zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Doktor iscijepao novac

Ono što je javnosti ostalo nepoznato, a što se navodi i u optužnici protiv Čančara i Sokolovićeve, jeste da su oboje pokušali da vrate novac.

– Dok je nekoliko članova porodice bilo u posjeti kod Jovane, u bolničku sobu je došao dr Čančar. Ocu je rekao “meni pare ne znače ništa”, a onda je izvadio 400 KM i pred više članova porodice ih pocijepao i bacio na krevet na kojem je Jovana ležala. Danijel mu je rekao da mu “ne uznemirava ženu” i da uzme novac. Čančar je to i učinio i izašao iz sobe – navodi se, između ostalog, u optužnici.

Novac je pokušala da vrati i medicinska sestra Gordana Sokolović, o čemu postoji i video snimak koji su članovi porodice Vesić zabilježili mobilnim telefon

Inače, dr Čančar i medicinska sestra Sokolović o krivici će se izjasniti krajem ovog mjeseca.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.