Novi Beograd

Otimao djecu iz doma i tjerao ih da prose

  • Извор: Телеграф
  • 13.09.2023. 14:46

T. Ž. oglašen je krivim za dva krivična djela Oduzimanje maloljetnog lica i i zbog krivičnog djela Neovlašćeno držanje opojnih droga.

Drugi osnovni sud u Beogradu izrekao mu je jedinstvenu kaznu od 2 godine i 8 mjeseci.

Okrivljenom T.Ž. je optužnicom Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu stavljeno na teret da je u dužem vremenskom periodu zajedno sa okrivljenom S.J., po prethodnom dogovoru (a za koju se vodi odvojeni postupak), u više navrata otimali maloljetnu djecu iako su ista bila povjerena na čuvanje ustanovi RJ Dom “Moša Pijade“, jer je okrivljeni potpuno lišen roditeljskog prava, te su maloljetnu djecu koja su bježala iz navedenog doma, protivpravno zadržavali i vodili sa sobom u prošnju po različitim lokacijama u Beogradu, nakon čega su maloljetna djeca sav novac predavala okrivljenom T.Ž.

"Viknuo 'mama' a onda više nije plakao" Ovo je dječak koji je nastradao

Djeci je teže ugroženo zdravlje, vaspitanje i školovanje maloljetnih lica, dok je prilikom posljednje prošnje okrivljeni sa maloljetnom djecom pronađen u blizini  TC “Fontana“, a kada je prethodno prijavljen da se nag kupa u fontani.

Podsjetimo, dječak bez odjeće nađen je u fonatni u junu prošle godine.

Navijači tjeraju

Navijači tjeraju "pravog" Ronalda iz kluba: "Pet godina laži na ivici ponora"

Prema riječima radnika obezbjeđenja koji je pozvao policiju kada je radnica iz prodavnice vidjela dječaka, mališan (7) je samo plakao i sjedio sklupčan.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.