Завршена истрага

Откривено ко је мушкарац који је украо кип Брус Лија у Мостару

 • Извор: Аваз
 • 09.03.2024. 21:21

Након проведене криминалистичке истраге у Полицијској управи Мостар вечерас је у надлежност Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона предат Мостарац, Д.П. (46) који је синоћ око 20 сати ухапшен због основане сумње да је отуђио кип Брус Лија из Великог парка у Мостару.

Како се сазнаје, ради се о Данијелу Прци, који је одраније познат полицијским агенцијама због дилања дроге и разбојништава.

Прце је прије четири године хапшен у акцији Федералне управе полиције (ФУП) када је код њега пронађено око 120 грама хероина, од чега је дио био припремљен за продају. Био је и на Интерполовој потјерници због злоупотреба опојних дрога, а потраживало га је и хрватско правосуђе. Такође, због разбојништва у Мостару 2011.године је осуђен на казну затвора у трајању од двије године и четири мјесеца, а због дроге је хапшен у још неколико наврата пише Аваз.

Пронађена нестала статуа Брус Лија

Пронађена нестала статуа Брус Лија

Је ли Прце сам у ноћи с 2. на 3. март подесним алатом препилао постоље на којем се налазио кип филмске звијезде и једног од највећих мајстора борилачких вјештина, показаће истрага.

Иако је, према неслужбеним информацијама, истражитељима навео да је у тој "акцији" био сам, казавши да је кип Брус Лија утоварио у кариолу коју је, наводно, нашао испред истоименог угоститељског објекта, како се сазнаје, током дана је приведена једна особа као могући саизвршилац.

Према непотврђеним информацијама, кип је пребачен из парка у рушевни објект "Стаклене банке", гд‌је је испилан у дијелове, а полиција га је пронашла у једној кући у насељу Косор јужно од Мостара.

Будући да је цијела прича о крађи кипа Брус Лија, који је изграђен од бронзе, подигла велику прашину у јавности у скоро цијелом региону, Прце и, евентуално, његови помагачи имали су проблем да га продају откупљивачима секундарних сировина.

Подсјетимо, из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона јутрос су навели да је крађа кипа изазвала забринутост и осуду јавности из цијелог региона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија

  ''''Серија

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.