Копривница

Отуђили око 60.000 КМ: Браћа близанци са бејзбол палицама опљачкали апотеку

  • Извор: Агенције
  • 26.09.2023. 16:34

Kопривницу је у петак предвече шокирало разбојништво у центру града, када су двије особе на невјероватно бруталан и окрутан начин опљачкале апотеку.

Још већи шок је услиједио кад се сазнало да су апотеку опљачкали Kопривничанци, и то 42-годишња браћа близанци Томислав и Споменко Kелек, који су и познати ди-џејеви.

Да ситуација буде страшнија, они живе неколико стотина метара од апотеке у коју су упали наоружани бејзбол палицом и ватреним оружјем.

"Сумња се да су осумњичени у петак у вечерњим сатима, у Kопривници у апотеци употребом палице и уз пријетњу ватреним оружјем, везали 48-годишњег радника те отуђили новац, банковну картицу, мобилни телефон и аутомобил којим су се удаљили с лица мјеста, оштетивши власника за око 30.000 евра. У догађају је оштећени 48-годишњак задобио лакше повреде", саопштили су из Полицијске управе копривничко-крижевачке.

Све је почело око 18 сати када је једна млада муштерија кренула у апотеку, али је унутра видјела два наоружана човјека. Младић се помјерио у страну, позвао полицију, али прије доласка полиције разбојници су отишли украденом "Дачијом Сандеро" 48-годишњег власника апотеке.

"Страдао је херојски, за народ и отаџбину"

Украденим банковним картицама у три су наврата покушали на банкомату да дођу до новца, али безуспјешно, а само неколико сати касније, на километар удаљеном Тргу бана Јелачића пронађено је украдено возило. Разбојници су се одатле удаљили пјешице, али већ исто вече полиција их је пронашла и ухапсила.

Полиција је у саопштењу о хапшењу навела и да су код једног од њих пронађене мање количине амфетамина, познатог на улици као "спид".

Јесу ли осумњичени у тренуцима пљачке били под утицајем дроге, показаће истрага, али оно што шокира је окрутност којом су напали власника апотеке.

Несрећног човјека су физички напали, пријетили му, ударали га, везали у апотеци. Он је задобио лакше повреде, али проживљавање оваквог трауматичног догађаја засигурно ће оставити трагове и на његовој психи, наводи "Фер портал", који додаје да је нејасно шта је браћу Kелек навело на овако сулуд поход, те како су уопште и могли да помисле да ће им тако нешто проћи.

Пратите нас и путем Вибера