Lišeni slobode

Ovo su napadači na Darka Lilića

  • Извор: Курир
  • 22.10.2022. 13:01

U akciji policijske uprave za Grad Beograd i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, identifikovana su dva muškarca osumnjičena za nanošenje teških tjelesnih povreda u saizvršilaštvu, Darku Liliću, sinu bivšeg predsjednika Jugoslavije Zorana Lilića.

Kako Kurir saznaje, uhapšen je Dejan V. i raspisana je potraga za Aleksandrom Relićem. Oni su osumnjičeni da su juče ujutru ispred kule Vest 65 u Beogradu, pretukli Darka Lilića, kojem su u Urgentnom centru konstatovane teške tjelesne povrede.

Iako Lilić nije želio da sarađuje sa policijom, za samo nekoliko sati, osumnjičeni su identifikovani. Motiv i sve okolnosti slučaja, biće utvrđeni tokom istrage.

Oba muškarca imaju dosije. Naime, Dejan V. je osuđivan da je učestvovao u tuči, koja je prethodila pokušaju ubistva 2019. godine ispred jednog splava na Novom Beogradu.

Inače, Viši sud u Beogradu osudio je na jedinstvenu kaznu od osam godina i 10 mjeseci zatvora Aleksandra Relića zbog ubistva Miloša Stojanovića na Adi Huji. Ubistvo se, podsjetimo, desilo nakon dočeka Nove godine, 1. januara 2019. godine na parkingu ispred restorana na Adi Huji. Sud je utvrdio da nije dokazano da je Relić, osim pomenutih krivičnih djela za koja je osuđen, kriv i za otmicu i nanošenje lakših povreda Stojanovićevoj vjerenici Mariji Đurović.

Podsjetimo, prva prvostepena presuda koju je ukinuo Apelacioni sud bila je identična ovoj. On je u završnoj riječi pred sudom ostao pri završnoj riječi u kojoj je ranije izjavio da mu je žao zbog svega žao svega što se dogodilo, da se kaje i da nije imao namjeru da ubije Stojanovića.

- Sve bih dao da vratim vrijeme i izbjegnem tu tragediju. Prihvatam krivicu, ali ne za ono što se nije dogodilo. Svjestan sam težine krivičnog djela, bola njegove porodice i spreman sam da snosim posljedice - naveo je tada.

(Izvor/Foto: Kurir/Ana Paunović)

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.