Трагедија

Пацијенткиња страдала у пожару у Специјалној болници, пламен изазвала цигарета?

Пацијентица Специјалне болнице за хроничну психијатрију у Модричи Г.П. из Српца погинула је у пожару који је ноћас избио у једној од спаваоница болнице.

Како сазнаје АТВ сумња се да је пожар изазвала цигарета, која је запалила завјесу и душек у соби, али тачан узрок пожара биће познат након истраге. Правовременом реакцијом радника Специјалне болнице, али и неколицине пацијената пожар је локализован и спријечено је његово ширење и потенцијално још теже посљедице.

У ПУ Добој наводе да је пожар пријављен у 1.30 часова.

”По запримљеној пријави одмах су поступили полицијски службеници ПС Модрича који су утврдили да је дошло до пожара унутар објекта, усљед чега је смртно страдала Г.П. из Српца, пацијент здравствене установе”, наводе у ПУ Добој.

Додају да је пожар локализован од стране припадника Територијално ватрогасно-спасилачке јединице Модрича.

”Увиђај су извршили полицијски службеници ПС Модрича и инспектор за експлозивне материје и послове заштите од пожара ПУ Добој, а истим је руководио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој”, наводе у полицији.

Директор Специјалне болнице Синиша Никић за АТВ је рекао да је до пожара дошло у једној од спаваона. Осим Г.П. у соби је било више пацијената који су спасени.

”Нажалост једна наша пацијенткиња је страдала. Чим су уочили пожар реаговали су наши радници обезбјеђења, ложач, као и поједини пацијенти чиме је спријечена још већа трагедија. Они су успјели да локализују пожар и спријече његово ширење и прије доласка ватрогасаца. Након интервенције један радник болнице и пацијент су послати на превентивни преглед у добојску болницу и срећом немају никаквих посљедица”, рекао је Никић.

Он каже да ће тачан узрок пожара утврити истражни органи, али да постоје сумње да је страдала Г.П. цигаретом изазвала пожар.

”Она је покушала да угаси пламен, али је то ескалирало, и нажалост она је страдала вјероватно усљед гушења димом”, истакао је Никић.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм