POdignuta optužnica

Pijan čekićem ubio majku u porodičnoj kući

  • Извор: Телеграф
  • 18.05.2023. 17:22

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv D. N. (51) iz Osipaonice zbog postojanja opravdane sumnje da je 23. februara, u porodičnoj kući u Osipaonici, u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled jednostavne alkoholne opijenosti težeg stepena, sa umišljajem ubio majku D. N. (75).

On je majci zadao najmanje tri udarca maljem, takozvanim "barozom", u predjelu glave i na taj način joj nanio teške tjelesne povrede opasne po život. U bolnicu je primljena sa prelomom lobanje i kontuzijom mozga. Žena je, od posljedica povreda, preminula 29. marta.

Njemu se, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Smederevu, na teret stavlja da je izvršio krivično djelo ubistvo.

Zoljom skidao jabuku na svadbi - VIDEO

Zoljom skidao jabuku na svadbi - VIDEO

Više javno tužilaštvo u Smederevu je predložilo nadležnom sudu da po održanom glavnom pretresu okrivljenog D. N. oglasi krivim i osudi po zakonu i da se prema njemu izrekne mjera bezbjednosti obaveznog liječenja alkoholičara u zdravstvenoj ustanovi.

Bacao otpad kroz prozor zgrade, objavljen snimak

Bacao otpad kroz prozor zgrade, objavljen snimak

D. N. se nalazi u pritvoru od 23. februara, a predlog tužilaštva je da se isti produži zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

Тагови: