Врховни суд

Пљачкали на Богојављење, осуђени на девет година затвора

Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду Живану Глишићу (27) и Душку Велимировићу (25) из Дворова код Бијељине којом су осуђени на девет година затвора због два разбојништва у којима су украли око 110.000 марака!

Глишић је осуђен на пет, а Велимировић на четири године затвора. Пресуда је донесена након што је Врховни суд Републике Српске одбио жалбу Велимировићевог браниоца, док Глишићева одбрана жалбу није ни улагала.

”Одбрана другооптуженог се жалила на одлуку о казни, али је жалба одбијена као неоснована и цјелости је потврђена првостепена пресуда Окружног суда у Бијељини”, наводе у Врховном суду.

Према оптужници Глишић и Велимировић су разбојништва починили у селима Трњаци и Бродац код Бијељине. Куриозитет је да су у пљачке ишли на Богојављење, 19. јануара 2020. и 2021. године.

У оптужници се наводило да је прво разбојништво почињено у Трњацима над браћом Диком и Рајком М. Оптужени су маскирани покуцали на врата викавши ”полиција”. Пријетећи пиштољем тражили су новац, за који су мислили да браћа имају, а на крају су претресли кућу и украли 75 КМ и новчаник.

Друго разбојништво је извршено у селу Бродац над Радинком Т. Старицу су везали селотејп траком и украли јој 40.000 евра у кешу, те разни накит у вриједности од 30.000 КМ, међу којима и више привјесака с ликом Исуса и Мајке Марије. Радило се о уштеђевини коју је Радинка стекла радећи у Њемачкој четири деценије.

У оптужници се наводи да су разбојници жртви пријетили да ће јој ”све побити” ако их пријави. Прије него што су побјегли чак су тражили да се закуне с кћерком да неће звати полицију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм