Већ двије године

Пљачкаши заобилазе банке у Српској

  • Извор: Независне
  • 29.04.2024. 07:15

Већ више од двије године пљачкаши заобилазе банке у Српској, а неки од разлога би врло лако могли бити постављање видео-надзора у бројним градовима и општинама, као и хапшење осумњичених који су раније упадали у банкарске просторије.

Раније су, подсјетимо, банке у Српској биле често на мети бандита, који су, најчешће уз пријетњу оружјем, односили огромне своте новца. Рецимо, само током пљачке Комерцијалне банке у Бањалуци, изведене у априлу 2011. године, украдено је 1.035.230 КМ.

Према подацима из МУП-а Републике Српске, посљедње разбојништво у банци евидентирано је 14. фебруара 2022. године, када је засад непознати пљачкаш побјегао са око 4.000 марака.

Да ли сте чули за

Да ли сте чули за "црне листе" банака?

"То кривично дјело извршено је у мјесту Обудовац, општина Шамац, а мета напада била је Пословница Наше Банке Бијељина. Ово дјело није расвијетљено", речено је за "Независне новине" из МУП-а Српске.

Подсјетимо, према тадашњим сазнањима, разбојник је био наоружан пиштољем, којим је запријетио радницима, покупио плијен и побјегао.

Полицијска управа Бијељина саопштила је да им је то разбојништво пријављено 14. фебруара 2022. године те да је услиједила потрага за разбојником.

Након тога, дакле, разбојништава у банкама није било, али јесте у другим објектима, од кућа до трговина.

На површини праве намјере! Конаковић жели ратну одштету од Србије

На површини праве намјере! Конаковић жели ратну одштету од Србије

Према подацима МУП-а Српске, у току 2023. године евидентирана су 33 разбојништва (од чега два покушаја), што је, како наглашавају, мање за 8,3 одсто у односу на 2022. годину.

Најчешћи објекти напада у 2023. били су куће и станови (осам), а затим бензинске пумпе (шест) те трговински објекти (пет). Слиједе кладионице, које су прошле године два пута биле на мети разбојника, те једно возило, као и 11 осталих мјеста.

"Према изјавама оштећених, причињена укупна штета износи 92.384 КМ", прецизирали су из МУП-а Српске у изјави за "Независне новине".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.