Гранична полиција БиХ

По потрагама ухапшено шест особа

  • 08.01.2024. 14:34

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су шест лица по потрагама, саопштено је из ове полицијске агенције.

Припадници Јединице граничне полиције Градишка ухапсили су јуче држављанина Хрватске чији су иницијали А.Ц. за којим је Полицијска управа Орашје расписала потрагу због кривичног д‌јела угрожавање безбједности. Овај мушкарац контролисан је на уласку у БиХ на граничном прелазу Градишка и предат службеницима Полицијске управе Орашје.

У петак, 5. јануара, припадници ове јединице су на уласку у земљу на прелазу Градишка, ухапсили Д.А, држављанина БиХ, Хрватске кога потражује Основни суд у Градишци због кривичног д‌јела насиље у породици или породичној заједници. Он је предат службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука.

Припадници Јединице граничне полиције Вишеград јуче су ухапсили В.Е. јер је установљено да је Министарство унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево расписало потрагу за њим због тешке крађе. Он је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Увац и предат службеницима кантоналног МУП-а.

Припадници Јединице граничне полиције Аеродром Тузла су у суботу, 6. јануара, на лету за Меминген, ухапсили А.Ш, за којим је МУП Кантона Сарајево расписао потрагу због кривичног д‌јела недозвољена производња и стављање у промет дрога. Држављанин БиХ предат је службеницима кантоналног МУП-а.

У суботу су и припадници Јединице граничне полиције Добрљин ухапсили Е.Д. за којим је Полицијска управа Приједор расписала потрагу због кривичног д‌јела неовлаштена производња и промет опојних дрога. Он је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Нови Град и предат службеницима Полицијске станице Нови Град.

Припадници Јединице граничне полиције Зворник су у петак, 5. јануара, ухапсили држављанина БиХ З.В. кога потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора. Он је контролисан на изласку из БиХ на прелазу Каракај и предат службеницима Окружног центра судске полиције Бијељина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)