Тужилаштво БиХ

Подигнута оптужница против бившег припадника МУП-а и сина познатог бизнисмена

  • Извор: АТВ
  • 08.01.2024. 14:15

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против бившег полицијског службеника МУП-а Републике Српске Недељка Лубуре и сина бизнисмена Бојана Рогуљића због злоупотребе положаја и кријумчарења бјегунца.

"Оптужени се терете да су се, крајем 2020. године, договорили да преко државне границе незаконито у БиХ преведу М.И. који се налазио у Словенији, а за којег су знали да је за њим расписана Интерполова потјерница на захтјев агенција за провођење закона у Црној Гори, као осумњиченом за кривично дјело покушаја убиства", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

"Оптужени су знали и да наведени посједује кривотворене личне документе БиХ на други идентитет, али су кориштењем полицијских капацитета и провјерама у ИДДЕА систему утврдили да је та путна исправа проглашена неважећом", додаје се у саопштењу.

Након што је оптужени Рогуљић кориштењем Скај апликације за заштићену комуникацију обавијестио М.И. о наведеном, као и вршио даљу комуникацију о мјесту и времену састанка у Словенији, оптужени Лубура је злоупотријебио свој положај у МУП-у РС те користио службено возило са свјетлосном сигнализацијом са којим су оптужени отишли на подручје Р Словеније, преузели потраживано лице, те га на тај начин незаконито и без граничних контрола превезли на подручје БиХ.

Како смо писали, у питању је Иван Мијатовић.

Оптужени Лубура Недељко терети се да је починио кривично дјело кријумчарење људи из члана 189. KЗ-а БиХ и злоупотреба службеног положаја или овлаштења из члана 315. KЗ-а РС, а оптужени Рогуљић Бојан кривично дјело кријумчарење људи из члана 189. KЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)