Треће основно јавно тужилаштво у Београду

Подигнута оптужница против нападача на Вишковићевог сина

  • Извор: СРНА
  • 19.10.2023. 16:27

Треће основно јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против окривљених С.М. /37/ и П.М. /28/због оправдане сумње да су извршили кривично дјело угрожавање сигурности у саизвршилаштву када су напали сина премијера Републике Српске Радована Вишковића и чланове његовог обезбјеђења.

Они су на Новом Београду у Сурчинској улици код угоститељског објекта "Код деда Ставре" пријетили смрћу оштећенима чији су иницијали В.М, Б.Д, С.Ж, Т.В. и Т.П, тако што су на паркингу испред објекта гдје се налазио оштећени са обезбјеђењем зауставили возило, наводи се из Трећег основног тужилаштва у Београду.

Након тога је окривљени М.С. оштећеном сину премијера Републике Српске рекао - "Ми тебе чекамо и ми знамо ко си ти".

Како се додаје у тексту, окривљени су потом изашли из возила, ушли у вербалну расправу са оштећеним и припадницима обезбјеђења, да би потом оштећени у страху одгурнуо окривљеног П.М.

Затим су окривљени ушли у своје возило и кренули ка Сурчину, а када су гости из поменутог објекта долазили до паркинга испред, окривљени су својим возилом и то великом брзином прошли поред присутних лица, чиме су изазвали страх и угроженост код оштећених, те је због забинутости за безбједност свих лица догађај пријављен полицији.

Имајући у виду претходну вишеструку осуђиваност окривљеног С.М. тужилаштво је предложило суду да му изрекне казну затвора у трајању од годину и седам мјесеци, уз истовремени приједлог тужилаштва да му се продужи притвор.

Тужилаштво је предложило суду да окривљеном П.М. изрекне казну затвора од осам мјесеци.

С.М. и П.М. ухапшени су 20. септембра у Београду. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)