Osnovno tužilaštvo

Podignuta optužnica protiv osam osoba za silovanje djevojčice u Prištini

  • Извор: СРНА
  • 21.12.2022. 19:59

Osnovno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv osam punoljetnih lica osumnjičenih za umiješanost u silovanje 11-godišnje djevojčice u Prištini u junu ove godine.

Prema optužnici, lica čiji su inicijali B.R i M.S. se terete za silovanje, D.R i F.S. za silovanje i trgovinu ljudima, E.S. za pomaganje u izvršenju silovanja, a G.S i B.S i M.R za seksualne usluge žrtve trgovine ljudima.

Slučaj je otkriven u avgustu kada je policija saopštila da je jedanaestogodišnja djevojčica silovana duže od mjesec dana.

Prema pvim istragama bilo je osumnjičeno pet lica za zlostavljanje djece da bi tokom istrage bilo utvrđeno da je djevojčica bila jedna od žrtava.

Tužilaštvo je prije dvije nedjelje zbog silovanja djevojčice podiglo optužnicu protiv pet osoba, a danas su obihvaćene još tri punoljetne osobe.

Tokom istrage je kosovski policijski inspektorat suspendovao više policijskih službenika zbog neažurnosti i prikrivanja dokaza.

Slučaj silovanja jedanaestogodišnje djevojčice zgrozio je stanovništvo i izazvao proteste na ulicama Prištine. 


Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!