Brod

Podvaljivali lažne evre, policija otkrila prevarante

  • Извор: АТВ
  • 25.08.2022. 10:57

Policijski službenici Policijske stanice Brod uhapsili su D. S. iz Dervente i S. G. iz Srpca zbog sumnje da su se bavili krivotvorenjem novca.

"Policiji je juče prijavljeno da je radnik iz Broda nepoznatoj ženi u jednom trgovinskom objektu u Brodu zamijenio 300 evra za konvertibilne marke za koje je nakon kraćeg vremena utvrdio da se radi o falsifikovanim novčanicama", saopšteno je iz Policijske uprave Dobooj.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Brod koji su utvrdili  da se u vezu sa navedenim može dovesti D.S. iz Dervente i S.G. iz Srpca.

Policijski službenici Policijske stanice Brod i Policijske stanice Derventa su istog dana na osnovu naredbe Suda BiH na području grada Dervente izvršili pretres osumnjičenih, kao i vozila koji su isti koristili, prilikom čega su pronađene i oduzete novčanice u konvertibilnim markama i evrima i mobilni telefon marke „iPhone”.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Tužlaštvu BiH će protiv navedenih lica biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Тагови: