Predložen pritvor

Pokušaj ubistva: Banjalučanka osumnjičena da je sugrađanki sipala otrov u kafu

  • Извор: АТВ
  • 23.12.2022. 11:02

Banjalučanki Nini Ninković (57) predložen je pritvor zbog sumnje da je pokušala ubiti sugrađanku T.S., sipajući joj opasnu materiju u kafu, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Osumnjičena je od 8. do 21. decembra ove godine, sipala u kafu oštećenoj T.S. iz Banjaluke, materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da oštećenu liši života. Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet vještačenja u toku istrage.

„Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog stavio je  prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. Кrivičnog zakonika Republike Srpske“, saopšteno je iz OJT Banjaluka. 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke, te zbog  postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.