Presuda

Krvava svadba u Banjaluci: Za nož u oko četiri i po godine zatvora

  • Извор: УНА ТВ
  • 13.06.2023. 13:54

Aleksandar Miletić (29) osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva Siniše Blagojevića, vojnika Oružanih snaga BiH, koga je na svadbi svoje rođake ubo nožem u oko u svadbenom salonu “Delfina” u Motikama kod Banjaluke!

Osim Miletića na dvije i po godine zatvora osuđen je i Strahinja Arambašić, jer je rukama i nogama tukao Blagojevića, dok je ranjen ležao na podu. Za premlaćivanje je optužen i Aleksandrov brat Anđelo Miletić, protiv koga je postupak razdvojen nakon što se više puta nije pojavio na nastavku suđenja, prenosi UNA.

Jezivi zločin odigrao se 24. jula 2012. godine. U presudi se navodi da je Aleksandar bez ikakvig povoda prvo verbalno napao Blagojevića kome je prijetio riječima: “Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklaću te“.

Branislav Jokić za ATV: Nisam spavao posljednjih osam godina, ponosan sam na sina

Branislav Jokić za ATV: Nisam spavao posljednjih osam godina, ponosan sam na sina

“Nakon toga je naglo ustao od stola i držeći u ruci nož od escajga krenuo je kao stolu za kojim je sjedio Blagojević, u čemu su ga spriječili drugi gosti. Međutim, Miletić je ponovo ustao i došao do Blagojevića i nožem ga ubo u desnu oko“, navodi se u presudi.

Dodaje se da je usljed uboda nožem Blagojević zadobio prelom zida očne duplje “sa trajnom i znatnom posljedicom gubitka funkcije oka”. Nakon uboda Blagojević je pao na pod. Dok je ležao prišli su mu optuženi Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić i zajedno sa Aleksandrom Miletićem zadali mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu.

“Nanijeli su mu teške povrede u vidu nagnječenja mozga sa krvarenjem u lobanjskom prostoru”, navodi se u presudi.

Siniša Blagojević nakon presude je rekao da je nezadovoljan izrečenom kaznom, s obzirom na teške posljedice koje je pretprio. Najavio je da će se žaliti Vrhovnom sudu RS.

Ko je

Ko je "djevojka iz kraja" koja je najveća snaga Nikole Jokića

Anđelo Miletić je od februara ove godine prestao dolaziti na sudska ročišta. Njegov branilac je sudu dostavljao dokumentaciju u kojoj se navodilo da se nalazi u Srbiji na liječenju zbog povrede noge, ali nije nepokretan. Nakon više odgoda, postupak protiv Anđela je razdvojen, ali sud još nine izdao naredbu da se za njim raspiše međunarodna potjernica.

Inače, Anđelo je krajem prošle godine osuđen na godinu dana zatvora zbog premlaćivanja ugostitelja Duška Brkića Gere u septembru 2017. godine u Banjaluci. Kazna mu je zamijenjena za novčanu u iznosu od 18.000 KM, ali rješenje još nije pravosnažno.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.