Рано јутрос

Покушај провале у кућу српске повратнице (77): "Чула сам лупкање, видим штека виси"

  • Извор: СРНА
  • 12.11.2023. 19:45

Непозната лица покушала су рано јутрос да провале у кућу Љепосаве Петковић (77), српске повратнице у Стошницу код Возуће, која је изразила забринутост за безбједност будући да се ово дешава други пут.

"Чула сам лупкање око 3.30 часова. Сишла сам и обишла просторије и прозоре. Видим, штека виси на улазним вратима, након чега сам загаламила и упалила свјетло", испричала је Петковићева Срни.

Петковићева је напоменула да јој је прошле године из сушаре украдено месо док је била ван куће.

Она је рекла да је јутрошњи случај одмах пријавила Полицијској станици у Завидовићима, која је послала патролу.

"Када су дошли, са полицијом сам разговарала кроз прозор јер се због поломљене браве врата нисам могла отворити. Рекли су ми само да је оштећена брава коју могу замијенити и поручили да се не плашим јер ће они мало кружити", рекла је Петковићева.

Шта симболише славска свијећа

Шта симболише славска свијећа

Она је додала да јој из страха сан више није долазио на очи, те да је браву успјела да оспосби тек када је наишао познаник Драго Стакић, који је кренуо према Возући и помогао јој да изађе из куће јер у овом селу у општини Завидовићи нема других повратника.

Предсједник Завичајног удружења "Завидовићани" из Добоја Зоран Благојевић осудио је овај инцидент, наводећи да је то само један у низу напада на српске повратнике у Федерацији БиХ о којима се ћути, подсјетивши да су српски повратници нападнути и у општини Лукавац.

Измјештен споменик српским борцима на гробљу у Приштини

Измјештен споменик српским борцима на гробљу у Приштини

"Овакве ситуације уносе несигурност код српских повратника који се због страха све чешће одлучују да напуштају своја огњишта", изјавио је Срни Благојевић.

Он је напоменуо да и даље нема одговара на питање гдје се налази Јованка Ђурић (84) из Тумара чији је нестанак пријављен 30. јула, као ни ко је у августу напао педесетогодишњу Радмилу Симић из овог мјеста, која је пронађена свезана и нага крај своје породичне куће.ж

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм