Шокантни детаљи убиства у Тузли

Полицајац Ћустендил у Амру испалио скоро цијели шаржер, па отишао кући да се пресвуче

  • Извор: Аваз
  • 09.02.2024. 17:11

Ново убиство у Тузли шокирало је јавност у БиХ, али и цијели регион. Припадник МУП-а ТК Елвис Ћустендил убио је сувласницу угоститељског објекта Амру Кахримановић. Убио ју је из службеног пиштоља иако је био на годишњем одмору. При томе је био пијан.

Опрао руке

У правцу несретне Кахримановић испуцао је више од 17 метака! Цијели шаржер. Од тога погођена је с више од 14 метака. Након бруталног убиства, како се сазнаје, отишао је кући, пресвукао се, опрао руке и кренуо у град. Одмах је потом ухапшен испред зграде.

Његова супруга изјавила је на саслушању да је кобне ноћи када је дошао била у соби с дјететом (15-годишњом кћерком) и да га није ни видјела. Потврдила је да раније није доносио пиштољ кући. Имао га је код себе у стану посљедњих неколико дана.

Њега ће саслушати поступајући тужилац.

На конференцији за медије Управе полиције МУП-а ТК полицијски комесар Џевад Корман је потврдио писање "Аваза“ о томе да Ћустендил није био на дужности.

Корман је, такође, потврдио да је Ћустендил био у алкохолисаном стању.

Ћустендил је био на годишњем одмору, али није предао свој службени пиштољ иако је то био дужан урадити, чиме је прекршио све процедуре.

На питање постоји ли особа која контролише јесу ли полицајци предали своје пиштоље прије одласка на годишњи одмор, Корман је одговорио потврдно. Тренутно се утврђују чињенице у вези с тим зашто Ћустендил није добио позив надређеног лица да преда оружје. 

"Полицијски службеници имају обавезу да одлажу своје оружје уколико се налазе на боловању или годишњем одмору. Дакле, то је њихова обавеза. У овом случају Елвис Ћустендил се налазио трећи дан на годишњем и очигледно није поступио у складу с правилима", истакао је Корман и потврдио да је Ћустендил 2020. године био дисциплински кажњен за повреду службене дужности јер је под утицајем алкохола изазвао саобраћајну несрећу.

Како је рекао Корман, бројне колеге Ћустендила биле су изненађене догађајима од четвртка увече. Истакао је да они у посљедње три године немају евидентирану ниједну пријаву против њега.

На питање како је Ћустендил прошао љекарски преглед, истакнуто је да их полицајци не раде. Посљедњи љекарски преглед урађен је 1993. године?!

"Немамо званична сазнања о томе да је лијечен због било каквих психотичних стања", додао је Корман.

Ћустендил је у локал дошао с пријатељима с којима је пио. Сат прије убиства десио се инцидент у локалу, због чега је позвао полицију јер је један од његових "колега" с којима је сједио нарушавао јавни ред и мир.

Ћустендил је, наиме, звао полицајце да дођу и интервенишу, што су и они и урадили те су извели мушкарца из тржног центра и одвели га у станицу. Међутим, он је затим наставио пити. То, нажалост, није био аларм за његове колеге.

Како је полиција интервенисала у локалу, запослена у објекту је позвала сувласницу Кахримановић да дође, што је она и учинила. И ту се затим наставила драма која је завршила трагично.

Кахримановић је, како су навели очевици, захтијевала од гостију да плате шта су попили и да иду, али је Ћустендил, који је био чест гост овог локала, то одбио. Након тога дошло је до препирке између несретне жене и полицајца, због чега је Ћустендил извадио пиштољ и испалио више метака у њу. Прво је пуцао у објекту, а затим и испред. Свему су свједочили гости локала.

Породица Кахримановић се огласила

Портал "Аваза" јучер је контактирала породица убијене Кахримановић и демантовала наводе да су она и Ћустендил били у некој врсти везе.

Син и брат убијене су навели да је Каримановић била часна и поштена жена, у вјери.

Тврде да је Амра Елвиса познавала као госта, нису били ни у каквим приватним, пословним, нити љубавним односима.

Неуређен систем љекарских прегледа

Што се тиче љекарских провјера, у већини полицијских органа у Босни и Херцеговини није адекватно уређен систем љекарских прегледа полицијских службеника. Ово је изјавио јуче директор Федералне управе полиције (ФУП) Вахидин Муњић након што је полицајац Ћустендил убио жену у Тузли.

Наводно, пиштољ је донио кући јер га није имао гдје оставити у полицијској станици. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: