Оптужница

Полицајац оптужен да је током увиђаја украо дукате!

Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против суспендованог полицијског службеника ПУ Бијељина Огњена Шешлије којом се терети за крађу два златна дуката из куће у којој је, послије провале, обављао увиђај!?

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини Шешлији на терет ставља да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, за које је запријећена казна од једне до пет година затвора.

Спорни увиђај извршен је 9. септембра ове године у кући власништво С.К., која се налази у Доњој Чађавици, заселак Гленчићи код Бијељине. Власници су, како се наводи, били на мети непознатих лопова који су им провалили у кућу, што су пријавили полицији. На увиђај су изашли Шешлија, као крим. техничар, и његов колега Ј.М.

"Обављајући послове полицијског службеника МУП-а Републике Српске, Шешлија је у својству службеног лица - крим. техничара, приликом вршења увиђаја ушао у кућу са колегом Ј.М. и супругом оштећеног З.К. Како би остао сам у кући, а у намјери да себи прибави противправну имовинску корист, наложио је Ј.М. и супрузи оштећеног да изађу из куће како би обавио свој дио посла, односно фотографисање трагова", наводи се у оптужници.

Колеги и З.К. је рекао да ће их звати, уколико буду потребни.

"Они су изашли, а оптужени је искористио своју службену дужност, и када је у кући остао сам из горњег дијела регала узео је и присвојио мању црвену кутију заједно са два златна дуката марке "Франц Јозеф" од жутог злата, засада неутврђене вриједности", наводи се у оптужници.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм