Saopštenje

Policajac uhapšen zbog unošenja telefona u istražni zatvor

  • Izvor: Agencije
  • 01.11.2022.11:35

Zatvorski policajac iz Podgorice uhapšen je zbog unošenja mobilnih telefona pritvorenicima u podgorički istražni zatvor, kao i još dva lica koja su mu u tome pomagala, saopštila je danas Uprava policije Crne Gore.

Uhapšen je zatvorski policajac čiji su inicijali Ž.T. (30) za koga se sumnja da je tokom septembra i oktobra u više navrata unosio mobilne telefone pritvorenicima u istražnom zatvoru, te da je nakon toga dobijao određenu sumu novca, naveli su iz policije.

Njemu je na teret stavljeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a ostalim uhapšenim A.R. (32) i A.R. (37) krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Ova dva lica su identifikovana da su bila uključena u organizovano unošenje mobilnih telefona u zatvor.

Sumnja se da su u više navrata obezbijedili mobilne telefone koje je Ž.T. unosio pritvorenima u Istražnom zatvoru, kao i da su nakon uspješnog unošenja mobilnih telefona dobijali novčanu nadokandu koju su dijelila sa njim.

Zatvorskog policajca uhapsila je policija iz Danilograda po nalogu tužioca, koji mu je poslije saslušanja odredio zadržavanje do privođenja sudiji za istragu.