Šest mjeseci zatvora

Policajka osuđena jer je ukrala bundu na pijaci VIDEO

  • 25.06.2018. 16:46

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona Amira Bajraktarević (33) usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Nju je na ovu kaznu nepravosnažno osudio Osnovni sud Distrikta pošto je zaključio da su dokazani navodi iz optužnice. Radi se o nepravosnažnoj presudi na koju je moguće izjaviti žalbu.

Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je policajku Bajraktarević da je 2. decembra prošle godine na pijaci “Arizona” u mjestu Porebrice s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1. 200 KM.

Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe i oštetila vlasnika O.H.

Optužnica protiv policijske službenice kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, prvobitno je potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, a u daljem toku krivičnog postupka optužni navodi u potpunosti su dokazani.

Policajka je procesuirana nakon što se u medijima pojavio videosnimak kako na pijaci krade bijelu bundu. Policajka je tada demantovala krađu.

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм