Zagreb

Policija mu zaplijenila više od 100 kilograma kokaina

  • Извор: Индекс
  • 28.12.2022. 16:43

Hrvatska policija je na dva mjesta kod Zagreba pronašla više od 100 kilograma kokaina. Riječ je o otkrićima koja su objavljena tokom novembra, a nakon kriminalističke istrage policija je otkrila još skrivene droge, što su objavili danas.

Prvo su, u vijesti objavljenoj 4. novembra, saopštili da su pronašli četiri kilograma kokaina, da bi nakon nekoliko dana objavili su da su pronašli još 20 kilograma. Danas su saopštili da su pronašli još 95 kilograma te droge, navodi Index.hr.

Ukupno je tako na dvije udaljene lokacije, na širem području Zagreba, pronađeno ukupno 119 kilograma kokaina. Kokain je bio sakriven u bačvama, navodno i zakopan u zemlji.

"Policijski službenici Policijske nacionalne kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (PNUSKOK – Služba Zagreb) u koordinaciji s Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta nastavili su kriminalističko istraživanje vezano uz krivična djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja o kojima smo izvijestili u dva navrata u novembru ove godine. Tokom kriminalističkog istraživanja na području Zagrebačke županije na temelju sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni 57-godišnjak te je pronađeno još 95 kilograma kokaina. S prijašnjim pretragama ukupno je od osumnjičenog 57-godišnjaka pronađeno i privremeno oduzeto oko 119 kilograma kokaina", saopštila je policija.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм