Dva puta u dva mjeseca

Ponovo gorjela bilećka "Kafanica"

  • Извор: АТВ
  • 23.12.2022. 19:20

Dva puta u dva mjeseca vatra je potpuno uništila bilećku „Kafanicu“. Taman kada su sanirane štete od prošlog požara i kada je sve bilo spremno za večerašnje otvaranje, vatra je ponovo buknula. Pretpostavlja se da je požar izbio jutros pred zoru, policija je dobila prijavu nešto prije 9 sati. Vlasnici u šoku.

"Oba puta je urađena totalna šteta, što nagoviještava meni kao lajiku da se radi o čovjeku koji je to profesionalno odradio jer bukvalno ni jedan ni drugi put nije ostalo ništa u kafani. Mogu da kažem da nam je oba puta načinjena ogromna materijalna šteta  preko 100.000 KM koje smo moje kolege i ja iz kreditnih sredstava digli", rekao je Saša Radan, vlasnik.

Kafanicu je jutros neko namjerno zapalio, pokazao je to uviđaj. Iz trebinjskog Tužilaštva ATV-u kažu da je ponovo pričinjena totalna materijalna šteta.

"Uviđajem je utvrđeno da je jutros oko 04 časa jedno ili više za sada nepoznatih lica nasilnim putem ušlo u unutrašnjost ugostiteljskog objekta "Kafanica" nakon čega su podmetnuli požar u unutrašnjosti objekta", rekao je Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva u Trebinju.

Vlasnici kažu da im nije jasno zašto je neko ovo uradio. Ljuti su.

"Ovo se ne dešava ja mislim ni u najnerazvijenijim državama, ni u Mekssiku ni u Kolumbiji i mislim da je sve ovo za građane Bileće poražavajuća stvar", rekao je Saša Radan, vlasnik.

Prvi put je ovaj ugostiteljski objekat gorio krajem oktobra ove godine, tada je pričinjena totalna materijalna šteta. Vlasnici kažu da je to oko 100.000 maraka.

Iz policije poručuju da rade sve na rasvjetljavanju ovoga slučaja. Za prvu paljevinu kažu da su Tužilaštvu dostavili izvještaj.

"Nalazi vještačenja koji su rađeni za navedeni požar nisu pokazali postojanje zapaljive materije na mjestu koje je žarište požara. Policijski službenici i dalje preduzimaju mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja predmetnog događaja", saopšteno je iz PU Trebinje.

Ovakva dešavanja zabrinula su Bilećane. Pred kameru ne žele ali kratko poruče, kao da živimo na „divljem zapadu“. Svi se nadaju da će počinioci što prije pred lice pravde.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?