Сремска Митровица

Породиља доживјела насиље на порођају: Оптужила доктора за убиство бебе

  • Извор: Мондо.рс
  • 18.01.2024. 15:22

Млада мајка М. М. претрпјела је, како тврди, акушерско насиље у Општој болници у Сремској Митровици, након чега јој је беба умрла. Она је читав свој случај детаљно описала на друштвеној мрежи "Фејсбук" и упозорила друге жене. Овим поводом огласила се и управа болнице, из које кажу да је у току унутрашњи надзор и да је о свему обавијештено Министарство.

Мајка је детаљно описала како је све текло, од тренутка пријема, до смрти тек рођене бебе. "Желим да подијелим моју тужну вијест са вама. Дана 11. јануара примљена сам у болницу јер ми прошао термин 7 дана за порођај. Сутрадан за вријеме визите рађен је гинеколошки преглед гдје ме шаљу у салу припремају за порођај, а у 8:30 сату укључена је индукција да би могла да се породим", написала је ова мајка како је све кренуло.

Ћирина млађа кћерка тужи брата и мајку због насљедства

Ћирина млађа кћерка тужи брата и мајку због насљедства

Како додаје, рађен је гинеколошки преглед од укључења индукције, како би видјели да ли може да се породи природним путем. "Беба никако да се спусти, молим доктора да ми уради царски рез..." "Међутим, у пола четири ми говоре да издржим до 17 часова, да ће доктор да уради царски рез. Вријеме пролази доктора нема. Долази у 18 и 20 и одлучује ипак да ме породи природним путем... Бабице кажу да је беба јако високо и да не може да се спусти у карлицу. Ипак и даље ништа, чекамо, вријеме пролази, бабице ме прегледају, али се ништа не мијења, беба никако да се спусти у карлицу. Измучена и без снаге, дају ми кисеоник да бих могла да дишем. Молим доктора да уради царски рез, он ништа... Молим и преклињем за помоћ доктора и даље, да ме породи царским резом и спаси ми дијете", написала је она. Даље износи шокантне тврдње:

"Вријеђа ме, стиска вилицу, пријети да ће ме ударити..."

"У том тренутку он ме вријеђа, стиска вилицу, крећу пријетње да ће да ме ударити, да ће да ми смрска главу... Вријеђа ме на националној основи гдје ја и даље након свега молим њега за помоћ... Видио је да беба не може да се роди никако, зауставља ми порођај и креће да ми даје анестезију и да ме сијече како би могао да ме породи насилно и ако је видио на беба не може да се спусти. Креће да ми скаче по стомаку и да ме стиска. Ребро ми ломи, губим ваздух и свијест. Беба се заглавила у карлици и од великог притиска се укакила све то са плодовом водом прогута. Могла је да узме кисеоник али није могла да издахне, долази до стварања мјехурића на плућима који се шире и спрјечавају рад плућа. До престанка рада срца долази у 23:05. Беба не показује да дише, млитава је, доктори јој помажу, срце је почело да куца, могла је да дише јако мало, укључена је на апарате и одводе је у болницу...", написала је она и приложила и фотографије бебе, умрлице и бебиног гроба.

Најгора вијест: "Беба је преминула"

А онда је стигла трагична вијест: "13.05 ујутру у 6 сати звони телефон, јављају да је беба преминула". Мајка М. М. тврди да је беба била здрава и да је трудноћа иначе редовно контролисана. Она је у својој објави директно оптужила и доктора из болнице у Сремској Митровици. "Ово је акушерско насиље, моје дијете је узео мог малог анђела које сада лежи у гробу. Никад је нећу прежалити. Молим вас све пазите се", очајна је ова мајка.

Доктор јој се послије свега није јавио

Након свега овога, како је ова мајка испричала за портал "Републику", болница јој се званично није обратила, а да папирологију из Новог Сада још увијек чека. "Не, доктор се није појавио. Послије порођаја ја њега уопште нисам видјела", дрхтавим гласом говори.

Унутрашњи надзор у болници

Портал Република контактирао је са Општом болницом Сремска Митровица, а прије тога су, пишу, покушали да ступе у контакт и са самим доктором М. М, али до контакта редакција није успјела да дође. Општа Сремска Митровица, пише "Република", огласила се и њихов одговор преносимо у цјелости: "У Општој болници Сремска Митровица спроводи се унутрашњи надзор поводом догађаја који сте нам пренијели, обавијештена је здравствена инспекција, и по обављеним поступцима, а везаним за наведени догађај, бићете обавијештени.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)